Sivas'ta Meyveciligin Gelisimi Protokole Baglandi

Sivas’ta meyveciligin yayginlastirilmasi amaciyla imzalanan protokol kapsaminda kentte çiftçiler piyasa kosullarinin altinda meyve agaci fidani alabilecek.

Sivas'ta Meyveciligin Gelisimi Protokole Baglandi
Sivas Ziraat Odasi; meyveciligin gelisimine katki sunmak amaciyla önemli bir protokole imza atti. Sivas Ziraat Odasi ile bir firma arasinda kentte çiftçilere piyasa kosullarinin altinda meyve agaci fidani temin edebilmek için protokol imzalandi. Protokol kapsaminda Fidan bedellerini Sivas Ziraat Odasi’na yatiracak olan çiftçiler odadan alacaklari fisle birlikte tedarikçi firmaya giderek fidelerini temin edecek. Öte yandan protokol kapsaminda fideler dikime hazir bir sekilde çiftçilere teslim edilecek.

Sivas’ta meyvecilik yayginlasacak

Sivas Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Meyveciligi Sivas’ta daha fazla yayginlastirmak amaciyla çalismalar sürüyor. Meyveciligi köylerimize yaymak için Nihat Seyhan bey ile bir anlasma yaptik. Tüm çiftçilerimizi kapsayacak sekilde Ziraat Odasi garantisiyle meyve fidani üzerine anlasma yapildi. Elma, armut, seftali, kayisi, visne, kiraz, erik, ayva, dut, ceviz, badem, bögürtlen, ahududu fidanlari üzerine anlasma yaptik. Bunlar Ziraat Odasi garantisinde. Fidanlar 4 yasinda. Hepsi asili, dikime hazir bir sekilde anlastigimiz firmamiz tarafindan çiftçilerimize teslim edilecek. Çiftçilerimiz siparislerini Ziraat Odamiza verecekler. Ziraat Odamizdan aldiklari siparis fisleriyle de ilgili firmamiza gidip meyve fidanlarini alarak kendi bag ve bahçelerine dikecekler” dedi.

“Fiyatlarimiz çok uygun’’

Fidanlarin piyasa fiyatindan düsük oldugunun altini çizen Çetindag; “Türkiye genelinde arastirdik, fiyatlarimiz çok uygun. Çiftçilerimiz kaliteli fidanlari güvenilir bir sekilde arazisine dikebilir. Sivas’imizda meyvecilik kültürünü insallah olusturacagiz. Sivas’imizin meyvecilikte de insallah gelecegi aydinlik olacak diye düsünüyorum. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum, tüm çiftçimize hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA