Meraki, Sudan Elektrik Üreten Cihaz Yaptirdi

Malatya’da yasayan 53 yasindaki Mehmet Yilmaz’in teknolojiye olan özel meraki, sudan elektrik üreten cihaz yapmasini sagladi. Cihaz için patent basvurusunda bulunan Yilmaz, kurumdan gelecek güzel haberi bekliyor.

Meraki, Sudan Elektrik Üreten Cihaz Yaptirdi
Battalgazi ilçesine bagli Haci Abdi Mahallesi’nde yasayan 53 yasindaki Mehmet Yilmaz, küçük yaslardan beri teknolojiye olan meraki ile yillar önce gerçeklestirmeyi düsündügü elektrik üretimi için kollari sivadi. Su ile elektrik üretmek için kendi tasarladigi bulusunu 3 yil gibi bir süre zarfinda hayata geçiren Yilmaz, tasarladigi cihaz için patent basvurusunda bulundu. Teknolojiye küçüklügünden beri merakinin bulundugunu ifade eden Yilmaz, “Bu tür seylere merakim var. Daha önce de akarsularda elektrik üretim denemelerini yapmistim. Akarsularda elektrik üretiminin kesin çözüm olmadigini düsündüm. Herkesin isine yarayabilecek her yerde olabilecek bir sistem düsündüm. Bu aklima geldi ve bu cihazi tasarladim” dedi.

Yilmaz, “Tamamen kendi kafamda tasarlayarak yaptim. Yapimi 3 yil sürdü ve maliyeti ise metal fiyatina göre degisiyor. Kapasitesi büyüdükçe elektrik de o oranda büyük olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA