Lezzet Ve Saglik Bir Fincanda Bulustu

Izmir’de ilikli kemik suyu ve dogal ürünler üreten Zel firmasi, kahveyi saglikla bulusturma fikriyle kolajen ve kahveyi birlestirdi. Saglik deposu haline gelen kolajenli kahve, dünyanin en büyük gida fuarlarindan Almanya ve Dubai’de inovasyon birinciligini ülkemize kazandirdi.

Lezzet Ve Saglik Bir Fincanda Bulustu
Izmir’in Kemalpasa ilçesinde et isleme tesisi olarak kurulan Zel Ilikli Kemik Suyu Fabrikasi’nda, kemiklerin yaklasik 85 derecede kisik ateste uzun süre pisirilmesiyle ortaya çikan ve saglik kaynagi olan kolajen üretimine basladi.

Kolajen proteinini bir çok üründe kullanan firma, AR-GE departmani çalismalari sonucu geleneksel Türk kahvesini de kolajenle birlestirdi.

Inovasyon ödülü aldi

Kahve aliskanligini saglikla bulusturan ürünün, filtre kahve ve çözünebilir granül kahve olmak üzere farkli çesitleri bulunuyor. Türkiye’nin yani sira dünyada da büyük ilgi gören kolajenli Türk kahvesi, dünyanin en prestijli gida fuarlarindan olan Anuga Fuarinda inovasyon ödülüne layik görüldü.

Kolajenli Türk kahvesine özellikle Avrupa ve Ortadogu ülkelerinden büyük talep geliyor. Ülkemizde seçkin market ve e-ticaret sitelerinde satisa sunulan ürünler Amazon üzerinden tüm dünyanin begenisine sunuluyor. Özellikle kadin kahve tüketicileri saglikla da bulustugu için kolajenli filtre ve kolajenli Türk kahvesini tercih ediyor.

Kolajenli kahve Türkiye’de bir ilk

‘Kolajen Dünyasi’ adiyla birçok ürün piyasaya sunduklarini ifade eden Zel Global Dis Ticaret Yöneticisi Serhat Kurtuldu, “Bu ürünlerin ana kalemlerden biri de kahve. Türkiye’de kolajenli kahveyle tüketiciyi bulusturan ilk firmayiz. Kolajenli kahvemiz Türkiye’de ilk olmanin yani sira gida sektörünün en önde gelen fuari Uluslararasi Anuga Gida Fuarinda inovasyon ödülü kazandi. Üretimimiz artarak devam ediyor” dedi.

Kahvenin, dünyada petrolden sonra en çok ticareti yapilan emtia ürünü oldugunu kaydeden Kurtuldu, “Kahve, tüm dünyada inanilmaz bir tüketicisi olan bir ürün. Biz kolajenin faydalarini çok iyi biliyoruz. Türkiye’de özellikle kadinlar Türk kahvesine çok düskün. Kadinlar arasinda günde minimum bir fincan tüketim çok yaygin. Kolajen, vücutta gençlik, dinçlik, eklemlere kayganlik gibi özellikler veren bir protein. Kolajenin üretilmesi 30’lu yaslardan sonra azalarak tamamen durmakta bu da yasliligi getirmektedir. Bunun bilincinde olan tüketiciler, günlük kolajen ihtiyaçlarini karsilamak için bu kahveyi tercih ediyorlar. Kolajenli kahvemizden günde iki fincan tükettiklerinde lezzetli bir kahve ile günlük almak istedikleri kolajeni de almis oluyorlar” dedi.



Avustralya’dan Güney Kore’ye talep var

Dünyada Türk kahvesinin umuldugundan daha fazla ilgi gördügünü ifade eden Kurtuldu, “Avustralya’dan Güney Kore’ye kadar bize çok ciddi talepler ulasti. Bu çok sevindirici bir sey. Türk kahvesinin bu kadar seviliyor olmasi bize mutluluk verdi. Hem Türk kahvesinin lezzetini hem kolajenin sagligini uluslararasi müsteriyle bulusturmak bizi mutlu ediyor” dedi.

En çok tercih edilen ürünler arasinda çözünebilir granül kahvenin de oldugunu söyleyen Zel Global Kalite Güvence Müdürü Zeynep Ege ise ‘Kolajenli Gold Kahve’ ürününün tek içimlik ambalajlarda da tüketiciye sunuldugunu ifade ederek, saatte 2 bin paket üretim kapasitesine sahip olduklarini açikladi.

Kaynak: İHA