Lavrov, Blinken'in Görüsme Talebini Kabul Etti

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov’un ABD’li mevkidasi Antony Blinken’in görüsme teklifini kabul ettigini ve ikilinin önümüzdeki hafta sonu Avrupa’da bir araya gelecegini duyurdu.

Lavrov, Blinken'in Görüsme Talebini Kabul Etti
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne yönelik yüz yüze görüsme talebine Rus mevkidasi Sergey Lavrov’dan olumlu yanit geldi. ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Bakan Blinken, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptigi konusmada, bu krizi çözmenin tek sorumlu yolunun diplomasi ve diyalog olduguna inandigimiz için önümüzdeki hafta Disisleri Bakani Lavrov’la Avrupa’da görüsmeyi teklif ettigini belirtti.

Ruslar, gelecek hafta sonu olacak sekilde görüsme teklifine yanit verdi, Rusya’nin Ukrayna’yi daha fazla isgal etmemesi sartiyla kabul ettik. Önümüzdeki günlerde (Ukrayna’yi) isgal ederlerse diplomasi konusunda hiçbir zaman ciddi olmadiklari ortaya çikacaktir" ifadelerini kullandi. Price, "Müttefiklerimiz ve ortaklarimizla koordinasyona devam edecegiz ve NATO-Rusya Konseyi ile Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati (AGIT) araciligiyla Rusya’ya daha fazla angajman için baski yapacagiz" dedi.



Blinken’in görüsme teklifi

Blinken dün Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptigi konusmada, Lavrov’a önümüzdeki hafta yüz yüze görüsmeyi teklif eden bir mektup gönderdigini söylemisti. Diplomasinin hala bir çikis yolu sundugunu ve hala zaman oldugunu ifade eden Blinken, Minsk anlasmalarinin Ukrayna’da "barisi saglamanin temelini korudugunu" dile getirmisti.
Kaynak: İHA