'Kitap Kahve' Sinava Hazirlanan Ögrencilerin Ikinci Evi Oldu

Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destek Programi kapsaminda Osmaniye Gençlik Merkezi’nde hayata geçirilen ‘Kitap Kahve’ ögrencilerin ikinci evi oldu. Sicak ve nezih bir ortamda ders çalisan ögrenciler için çay, kahve gibi içeceklerin ücretsiz oldugu yerde ögrenciler 7 gün 24 saat ders çalisabilme imkani buluyor. Kitap Kahve’ye ögrencilerin yogun ilgi gösterdigini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel, ögrencilerin bir arada ders çalismasinin birbirlerine motivasyon sagladigini söyledi.

'Kitap Kahve' Sinava Hazirlanan Ögrencilerin Ikinci Evi Oldu
Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destek Programi çerçevesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde Gençlik Merkezi’nde kurulan ‘Kitap Kahve’ gün boyu onlarca ögrenciye ev sahipligi yapiyor. YKS, YDS, KPSS ve ALES gibi sinavlara hazirlanan ögrencilerin vazgeçilmezi haline gelen Kitap Kahve’de çay ve kahve gibi sicak içecekler de ücretsiz olarak ikram ediliyor. Kitap Kahve için “Ikinci evimiz oldu” tanimlamasini yapan ögrenciler nezih ortamda ders çalismanin daha verimli oldugunu ifade ettiler. Kahve’nin 7 gün 24 saat sinava hazirlanan ögrencilere hizmet verdigine deginen Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel, ögrencilerin Kitap Kahve’ye yogun ilgi gösterdiklerini söyledi.



“Ücretsiz çay kahve imkanimiz var”

Kitap kahvede ALES ve YDS sinavlarina hazirlanan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati ögrencisi Yagmur Sahin, “Sivas Cumhuriyet Üniversite’nde Ingiliz Dili ve Edebiyati okuyorum. Burada Gençlik Merkezi’nde Kitap Kahve’de ders çalisiyorum. ALES ve YDS sinavlarina hazirlaniyorum. Istedigimiz sekilde gelip burada çalisabiliyoruz. Çay kahve her imkanimiz var. Burayi tercih ediyorum. Çünkü çalisma ortami çok iyi, evde sadece çalisma masam ve ben varim. Ama ayni zamanda kitaplarda var, soru sorabilecegim arkadaslarim da var. Birbirimize yardimci da oluyoruz. Iç açici bir yer aslinda, masalar sandalyeler ve çevre” diye konustu.



“Burasi bizim ikinci evimiz gibi oldu”

Kitap Kahve için “Burasi bizim ikinci evimiz oldu” diyen Lefke Avrupa Üniversitesi Okul Öncesi Ögretmenligi mezunu Aysegül Güden, “Okul Öncesi Ögretmenligi mezunuyum. Yaklasik bir buçuk aydan beri Osmaniye Gençlik Merkezi Kitap Kahve’ye gelmekteyim. Burada KPSS çalisiyorum. Bu süreç içerisinde burasi bizim ikinci evimiz gibi oldu. Buradaki yetkililer de bize her türlü destegi sagliyor. Kendimi bu süreç içerisinde sadece Kitap Kahve’de ders çalisirken degil ayni zamanda etkinlikler yaparken de buluyorum. Bu durum benim için çok keyif verici” dedi.



“7 gün 24 saat hizmet veriyoruz”

Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel ise, “Osmaniye Gençlik Merkezi’miz 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Gençlerimize yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yani sira özellikle kitap kahvemizde gençlerimize KPSS, YDS, ALES gibi sinavlara çalismaya yönelik de hizmet sunmaktadir. Burasi gençlerimizin yogun ilgi gösterdigi bir alandir. Burada gençlerimiz belki de evlerinde bulamadiklari ortami buluyorlar. Ücretsiz çay ve kahve gibi ikramlarimizla gençlerimize destek oluyoruz. Ayni zamanda burada birlikte çalistiklari için gençlerimiz birbirlerini de motive etme imkani da buluyorlar. Ilk baslarda sayimiz biraz azken kitap kahvemizin bir kismini temin etmistik daha sonra yogunluk oldugu için diger tarafi da gençlerimize tahsis ettik. Sabah erken saatlerinden gece geç saatlere kadar hatta dilerlerse de burada sabaha kadar derslerini çalisabilecekler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA