HKÜ Uluslararasi Ögrencilerin Teknolojik Çalismalarina Destek Oluyor

Avrupa’nin çesitli ülkelerinden gelerek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ögrencileri ile birlikte, girisimcilik basta olmak üzere birçok alamda ortak faaliyetler yürüten Avrupa Dayanisma Projesi (ESC) kapsamindaki gönüllü gençler, bu yil Samsun’da yapilacak TEKNOFEST yarismalarinin “Egitim Teknolojileri ve Insanlik Yararina Teknolojiler” kategorilerinde Kalyon Garaj Prototipleme ve Girisimcilik Merkezi’nde gelistirdikleri 3 projeyle yer alacaklar.

HKÜ Uluslararasi Ögrencilerin Teknolojik Çalismalarina Destek Oluyor
"Reaching Young Entrepreneurs in Gaziantep" isimli Avrupa Dayanisma Projesi kapsaminda Italya, Rusya, Gürcistan ve Ukrayna’dan HKÜ’ye gelen 10 ögrenci, iki ay boyunca farkli ögrenci topluluklari ile bir araya gelerek, yürüttükleri projeler ile tüm Avrupa Birligi ülkelerinde geçerliligi bulunan Youthpass sertifikasi almaya hak kazandi. Ögrencilerden Medea Abramishvili "Adventure of The Ball/Topun Macerasi", Semtin Fast ise "Instagram: Bazarfilters ve Intelligent Valve System/ Akilli Valf Sistemi" projeleri ile 30 Agustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasinda Karadeniz’de gerçeklesecek olan TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’de HKÜ’nün TEKNOFEST takimlari arasinda yer alacaklar.

Yaptiklari çalismalari sergileyen ve sunum yapan 10 misafir ögrenciye HKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola tarafindan Youthpass sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA