Hizir Lokmasi Programinda Birlik Ve Beraberlik Cemi Yapildi

Her yil Subat ayinin ikinci haftasi tutulan üç günlük ’Hizir Orucu’nun tamamlanmasinin ardindan Yeni Mahalle Cem Evi’nde Hizir Lokmasi etkinligi düzenlendi.

Hizir Lokmasi Programinda Birlik Ve Beraberlik Cemi Yapildi
Alevi-Bektasi inancinda son derece önemli bir yere sahip olan ‘Hizir Orucu’ dolayisiyla Adiyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafindan Yeni mahalle Cem Evinde Hizir Lokmasi ve Cem etkinligi düzenlendi.

Karapinar Cem Evinde düzenlenen Hizir Lokmasi programina Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Baskan Vekili Serif Ayaz, Il Jandarma Komutan Vekili Albay Ferdi Erbakici, siyasi partilerin il ve ilçe baskanlari, STK temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Baris, kardeslik ve yardimlasma duygusunun ön plana çiktigi Hizir ayi ve orucunun son gününde pisirilen lokmalar gelen misafirlere ikram edildi. Adiyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafindan düzenlenen Hizir Lokmasi programinda Üryan Hizir Ocagi Pirlerinden Alevi Dedesi Deniz Büyüksahin’in yaptigi duanin ardindan gelen misafirlere lokma dagitildi. Lokmalarin yenilmesinin ardindan cemler yapildi, semah dönüldü.

Programin açilis konusmasini yapan Alevi Kültür Dernekleri Adiyaman Sube Baskani Riza Tanriverdi, Hizir Lokmasinin Islam’daki yeri ve önemini anlatirken birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

Düzenlenen Hizir Ceminde, dünyada ve Türkiye’de yasanan acilarin son bulmasi için dualar edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarinin verildigi etkinlikte beyitler okundu, Alevi Dedesi Deniz Büyüksahin’in sazi ve sözü esliginde yasli ve genç semah ekibi tarafindan cemler yapildi, semah dönüldü, Yezid’e lanet okundu.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipligi yaparak zengin kültür birikimine sahip Adiyaman’da Alevi ve Sünnilerin ayni çati altinda gök kusaginin farkli renkleriyle adeta zengin bir mozaik olusturdugunu belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Adiyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafindan düzenlenen Hizir Lokmasinin huzur ve hosgörü kenti Adiyaman’da birlik, beraberlik ve kardeslik duygularinin daha da pekismesine vesile olmasini diliyorum. Biz renklerimizle güçlüyüz. Farkli renkler bizim güç ve kuvvetimizdir. Alevi kardeslerimizin bütün enstantaneleri basimizin tacidir. Hz Ali basimizin taci, Hz Fatma hepimizin annesidir. Hizir Ayi dolayisiyla alevi kardeslerimiz tarafindan tutulan oruçlarin hak katinda kabul ve makbul olmasini diliyor, bu ulvi atmosferin olusmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA