Gören Önce Korkuyor, Sonra Hayran Oluyor

DÜZCE – Düzce’de yasayan Kültür ve Turizm Bakanligi sanatçisi Murat Eren, gerçegi andiran 3 boyutlu resimler çiziyor. Murat Eren’in çizimlerini görenler saskinliklarini gizleyemiyor.

Gören Önce Korkuyor, Sonra Hayran Oluyor
Düzce El Sanatlari Merkezi’nde kuyumculuk ve taki tasarim üzerine dersler veren Kültür ve Turizm Bakanligi sanatçisi Murat Eren, 3 boyutlu resimler de çiziyor. Çizimleri gerçegi andiran Eren, zahmetli ve emek isteyen sanat dali için saatlerini harciyor. Kagit ve kalem ile harika figürler ortaya çikaran Murat Eren, dogada bulunan tüm canlilari ve objeleri 3 boyutlu çizebiliyor. Sanatçi Murat Eren’in çizimlerini görenler ise saskinliklarini gizleyemiyor.

"Zahmetli ve zor bir is"

3 boyutlu çizimin dünyada popüler oldugunu söyleyen Eren, "3 boyutlu resim dali; kagit, ahsap, duvar, yollar ve hatta agaçlara bile uygulanabilen farkli bir sanat türü. 3 boyutlu resim gören vatandaslar, gerçekliginden dolayi ilk baktiklarinda farkli tepki veriyorlar. Bazi hayvan figürlerinden korkanlar ise resmi görünce önce korkuyor, sonra da hayran kaliyorlar. 3 boyutlu resim çizmek biraz zahmetli ve zor bir is. Çünkü her bir milimetresini, detaylarini islemeniz gerek. Burada en önemli sey ise çizdiginizin gerçek dokusunu yansitabilmeniz. Örnegin resme bakanlar, onun hayvan figürü oldugunu anlayana kadar ilk bakista korkuyor. Hayvan çizimlerinin disinda saat gibi objeler de var. Dogada bulunan, hayatimizda yer eden bütün nesneleri 3 boyutlu çizebiliyoruz. Perspektifi, boyutu olan her seyi kagit ya da baska yüzeylere aktarabiliyoruz" ifadelerini kullandi.

Suanda sadece kagit üzerinde çizimler yapan Murat Eren; imkan verildigi takdirde duvar, agaç ve zemin gibi alanlarda da çizimler yapabilecegini söyledi.

Kaynak: İHA