Diyarbakir'da Ögrencilere Çevre Temizligi Egitimi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, daha temiz bir çevre olusturmak amaciyla okullarda "Çevre, Geri Dönüsüm ve Iklim Degisikligi" konularinda egitimler vermeye basladi.

Diyarbakir'da Ögrencilere Çevre Temizligi Egitimi
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi, çocuklara ve gençlere çevre temizligi bilinci kazandirilmasi, çevreyi koruyan ve dogayi seven bireylerin yetistirilmesi amaciyla ilk ve ortaokul ögrencilerine yönelik egitim çalismasi baslatti.

Özel bir okulda baslatilan egitim kapsaminda 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sinifta okuyan ögrencilere "Çevre, Geri Dönüsüm ve Iklim Degisikligi" konularinda egitim verildi.

Çevre mühendisleri tarafindan verilen egitimde, ögrenciler çevre bilincinin olusmasi için geri dönüsümün önemi, evsel atiklarin farkli sekillerde toplanmasi gerekliligi, çevreyi bilinçli bir sekilde koruma ve temiz tutma konularinda bilgilendirildi.

Mühendisler, Büyüksehir Belediyesi’nin çevre konusunda yürüttügü çalismalari anlatarak, Diyarbakir’in 50 yillik çöp sorununu çözecek Entegre Kati Atik Yönetimi’ni (EKAY) ögrencilere tanitti.

Büyüksehir Belediyesi, ögrencilerde çevre bilinci kazandirma amaciyla egitimlerini sürdürecek.
Kaynak: İHA