Çirakliktan 'Yilin Isadami' Ödülüne

Gemicilik sektöründe faaliyet gösteren yatirim danismanlik sirketi yönetim kurulu baskani Hakan Yagli ‘Yilin Isadami’ ödülünü aldi.

Çirakliktan 'Yilin Isadami' Ödülüne


Özellikle armatör dünyasinda yaptigi finans çalismalari ile taninan CNA Uluslararasi Danismanlik, Proje Gelistirme ve Yatirim AS Yönetim Kurulu Baskani Hakan Yagli, ‘Best of Time 2022’ töreninde ‘Yilin Isadami’ ödülünü aldi. Denizcilik, insaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Hakan Yagli, sosyal sorumluluk projelerine verdigi destekle de biliniyor. Bu konuda 3 önemli projeyi hayata geçirmeye hazirlanan Hakan Yagli, hasta, yasli ve engelli vatandaslara yönelik çalismalarini anlatti.

Kendinden bahseden Hakan Yagli, “1973 Mus dogumluyum. Ben daha 6 aylikken Istanbul’a gelmisiz. Istanbul’un kültürüyle yetistik onun için Istanbulluyum diyebilirim. Lise mezunuyum, üniversiteye kayit olacagim dönem babami kaybettik ve aileme bakmak için çalismak zorunda oldugum için devam edemedim. O günden bugüne kendi mücadelem ile belli çalismalar sonucunda CNA sirketimi kurdum. Hemen ardindan insaat ve enerji alanlarinda faaliyet göstermek amaciyla AYN isimli sirketimi kurdum. Su an is hayatima bu 2 sirketim ile devam etmekteyim. Toplumsal olaylara ve durumlara kayitsiz kalamam. Bunun için Uluslararasi Hasta, Yasli, Engelli Spor Kulübü Dernegi’nin (UHESDER) baskanligini yapmaktayim ve yakin zamanda da faaliyete geçecek uluslararasi düzeyde hasta ve emeklilere yardimci olmak amaciyla bir konfederasyon olusturma sürecindeyiz” dedi.



“Is hayatima yoklugun verdigi etkilerle basladim”

Yagli, sözlerine söyle devam etti: “Çocuklugumda yoklugun verdigi etkilerle basladim. Pazarlarda poset satarak, su satarak biraz daha büyüdükten sonra mobilya sektöründe çiraklik, mobilya cilaciligi yaprak bir yandan da okuyarak hayatima devam ettim. Üniversiteyi gitmeyip daha çok para kazanmak zorunda oldugum zamanlarda eglence dünyasina ayak bastim ve sektördeki ilk isim güvenlik üzerineydi. Daha sonra buradaki baglantilarimi ve islerimi gelistirdim. Bu islerden hakikaten iyi paralar kazandim; ama önemli paralar da kaybettim. Daha sonra özellikle tasimacilik sektöründe danismanlik ve aracilik hizmetleri vermeye basladim. Zamanla baglantilarimiz çok genisledi ve profesyonel bir danismanlik ve finans isine dönüstü isimiz.

Bir gün bu proje gelistirme ve finansal danismanlik islerini kurumsal hale getirelim dedik ve CNA’yi kurduk. Özellikle lojistik sektöründe bu konuda çok iyi baglantilarimiz olusmustu, yillarin birikimi iste. O baglantilari ise çevirdik ve çok hizli büyüdük. Daha sonra da AYN adi altinda yapilanarak insaat sektörüne de adim attik. Yurt disinda da yapilaniyoruz, Ingiltere’de de sirket yapilanmasina gidiyoruz. Hedefimiz Türkiye’de degil, dünyada bu alanda zirveye oynayan sirketlerden bir tanesi olmak. Ama her sey para degil tabii. Para kazaniyoruz ama toplumsal sosyal sorumluluk duygusu ile de özellikle engelli ve yaslilarimiz için UHESDER adinda bir de dernek kurduk. Is hayatimizin kisa özeti bu sekilde.”

Aldigi ödüle deginen Yagli, “Öncelikle bu ödülü bize layik gören herkese tesekkürlerimi tekrar iletiyorum. “Best Of Time” adi altinda biz de “Finans ve Danismanlik” alaninda “Yilin Isadami” ödülünü aldik. Zirvedekilerle zirvede olmanin mutlulugunu yasadik. Rabbim insallah baska ödüller nasip eder. Bu ödülü yatirim danismanligi yaptigimiz için finans alaninda aldik. Ödülü aldigimiz için çok mutluyuz” açiklamasinda bulundu.

“Sadece bir tabela dernegi degiliz”

Dernegin amacina vurgu yapan Yagli, “Insanlar genelde göstermelik kurumlarla, sadece tabeladan olusan kuruluslar ile bu alani suistimal ediyorlar. Bu suistimalleri gördükçe içimde “Ben bu alan için ne yapabilirim?” düsüncesi olusmaya basladi.

Tabela dernegi degil, siyasi ya da maddi rant pesinde kosmak degil, gerçekten ihtiyaç sahiplerine “Ne kadar yardimci olabiliriz?”, “Ne kadar el uzatabiliriz?” sorularina cevap bulmak amaciyla yola çiktik. Dernegimiz 2 yillik bir dernek. Faaliyet alanlarini belirledik, projelendirmelerini yaptik arkadaslarimiz bu noktada çalismalara devam ediyor. Planlarimiz dahilinde su anda 3 tane projemiz var; “Yasli ve Engelli Sevgi Ormani” kurmak. Yine yasli ve engellilere yönelik organik köy kurmak. Son olarak “Sporla Gören Gözler” adinda bir turnuva hayata geçirmek. Hepsinin hazirliklari yapildi, nisan ayinda ormanimizi kuracagiz. Yetkililerden ormanimizi kuracagimiz alani talep ettik, bize nerede uygun bir alan bulurlarsa ormanimizi kuracagiz. Turnuvayi 3 ayakli yapmayi planliyoruz; Ankara, Istanbul ve Antalya’da yapilacak. Organik köy için de bize ne zaman arazi önerilirse hemen o andan itibaren köyün kurulmasi için hazirliklara baslayacagiz. Orman için hem ilçe belediyeleri ile hem de Orman Bakanligi ile görüsme halindeyiz” seklinde konustu.



Yagli, sözleri söyle sonlandirdi: “Is adami olarak gelecekten beklentilerimiz su: Gözümün gördügü yere kadar degil hayalimin eristigi yere kadar çikmak istiyorum. Bu amaç için bulundugumuz nokta bana dar geliyor, bu noktadaki kabugumuzu kirmak için çabaliyoruz. En temelde insanlarin hayallerinin ulasamadigi yerlere gerçeklerimi ulastirmak istiyorum. Ingiltere’de de sirketlesme planlarimiz var. Ben yükseklik korkusu olan biriyim, uçaga bile binemem. Buna ragmen ofislerimi orada bulunan en yüksek binanin en üstteki katina kuruyorum. Çünkü insan gözünün görebildigi yere kadar hayallerini kurabilir.”
Kaynak: İHA