Büyüksehir'den 'Medeniyetin Dehasi Mimar Sinan' Kompozisyon Yarismasi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kültür sanat etkinlikleri kapsaminda Kayseri’nin bagrindan çikip, tüm dünyaya örnek olan Mimar Sinan’i anlatacak “Medeniyetin Dehasi Mimar Sinan” adli kompozisyon yarismasi ile yeni bir çalismaya daha imza attiklarini duyurdu.

Büyüksehir'den 'Medeniyetin Dehasi Mimar Sinan' Kompozisyon Yarismasi


Kayseri Büyüksehir Belediyesi, vatandaslardan tam not alan kültür-sanat alaninda yaptigi etkinliklerine, tarihi ve kültürel degerleri ön plana çikaran temalara sahip, önemli yarismalarla yenilerini ekliyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Büyüksehir Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren, kentin mesleki egitim ve kurslarda öncüsü olmasinin yaninda kültür-sanat alaninda begeni toplayan projeleri hayata geçiren KAYMEK A.S.’miz “Medeniyetin Dehasi Mimar Sinan” kompozisyon yarismasi düzenliyor” dedi.

Türk-Islâm medeniyetine mimari alaninda büyük hizmetleri bulunan ve eserleri asirlar geçmesine ragmen günümüzde dahi hizmet veren Mimar Sinan’in, gerek Kayseri gerek Türkiye gerekse bütün dünya için büyük bir deger oldugunu kaydeden Büyükkiliç, “Basvurulari devam eden lise ve üniversite olmak üzere iki ayri kategoride yapilacak yarismaya katilim için kaleme alinacak kompozisyona, Mimar Sinan, Mimar Sinan’in eserleri, düsünce dünyasi, insanliga ve medeniyetimize biraktigi silinmez izler, maddi ve manevi mirasi gibi konulardan herhangi biri veya birkaçi konu olabilecek. Yarismada birincilik derecesi için 10 inç tablet, ikincilik derecesi için 7 inç tablet ve üçüncülük derecesi için akilli saat ödülleri takdim edilecek” diye konustu.

Son katilim tarihi 20 Mart 2022 Pazar olan “Medeniyetin Dehasi Mimar Sinan” kompozisyon yarismasi hakkinda daha fazla bilgiye ulasmak ve basvuru yapmak isteyenlerin www.kaymekyarisma.com adresini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Büyüksehir Belediyesi, Agirnas’ta dogmus ve tam 97 yillik ömrüne günümüzde hala hizmet vermekte olan 375’ten fazla eseri sigdirmis essiz deha Mimar Sinan’in ismini her platformda daha fazla duyurmak için gayret gösteriyor. Bu kapsamda KAYMEK, geçtigimiz yil Türkiye’de bir ilk gerçeklestirilerek, canli anlatimla sanal olarak sergilenen ‘Medeniyetin Dehasi Mimar Sinan’ isimli sergiyi daha sonra vatandaslara açmisti.
Kaynak: İHA