Brezilya'da Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Bilanço Agirlasiyor Açiklamasi 117 Ölü, 100 Kayip

Brezilya’da meydana gelen sel ve toprak kaymasi felaketinde can kaybinin 117’ye yükseldigi ve en az 100 kisinin de kayip oldugu açiklandi.

Brezilya'da Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Bilanço Agirlasiyor Açiklamasi 117 Ölü, 100 Kayip
Brezilya’nin Rio de Janeiro eyaletinin Petropolis kentinde yasanan sel ve toprak kaymasi felaketinde bilanço agirlasiyor. Son yapilan açiklamalarda en az 117 kisinin hayatini kaybettigi, 100’den fazla kisinin de kayip oldugu belirtildi. Kurtarma çalismalarinda zaman zaman aksamalar yasanirken, birçok kisi yeni sel ve toprak kaymasi ihtimaline karsi sehri terk etmeye basladi.

Kentte sadece Sali günü etkili olan saganak yagislar, Subat ayi ortalamasini geçerek sel felaketine ve toprak kaymalarina neden oldu. Birçok sokak çamurla kaplanirken, evler sular altinda kaldi ve araçlar sel sularinda sürüklendi. Kurtarma çalismalarina katilan gönüllülerden biri enkaz altinda kalan kisileri bulmanin artik “neredeyse imkansiz” oldugunu söyledi.



Sehirde 3 günlük yas ilan edilmisti

Petropolis yerel yönetimi, 16 Subat’ta sehirde 3 günlük yas ve felaket durumu ilan etmis ve magdurlara daha iyi hizmet için hastane çalisanlarinin takviye edildigini açiklamisti.

Öte yandan Petropolis ve çevresinde Ocak 2011’de yasanan sel ve toprak kaymasi felaketinde 900’den fazla kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA