Bas Agrisi Sikayetiyle Hastaneye Gitti Burnundan Tas Çikti

Adana’da bas agrisi sikayetiyle hastaneye giden genç kizin burnundan tas çikti.

Bas Agrisi Sikayetiyle Hastaneye Gitti Burnundan Tas Çikti
Çigdem Çeliköz’de (26) bir süre önce burun tikanikligi, akinti, bas agrisi ve uyku bozuklugu basladi.

Çeliköz bu nedenle Seyhan Devlet Hastanesi Kulak Burun Bogaz Poliklinigine gitti. Daha önceki muayenelerinde sinüzit teshisi konulan Çeliköz hastanede muayene oldu. Yapilan tetkiklerde Çeliköz’ün burnunda tas oldugu belirlendi. Çeliköz bu durumu doktordan duyunca sasirdi. Uzman Dr. Ibrahim Canbolat tarafindan konulan teshiste Çeliköz’ün burnunda findik büyüklügüne yakin tas kitlesi oldugu belirlendi. Tipta nadir görünen ‘rinolit’ denilen burun tasi ameliyatla çikartildi. Taslar incelenmek üzere patolojiye gönderildi.

Ameliyatin basarili geçtigini ifade eden Dr. Canbolat, burun taslarinin genellikle burun boslugunda unutulmus yabanci bir cisim ya da kan pihtisi üzerinde magnezyum ve fosfat tuzlarinin çökelmesi ile olustugunu ifade ederek, “Çigdem Çeliköz’ün burnundan çikardigimiz tas, kendiliginden olusmus. Sinüs akintilarindan kaynaklanan bir sorunu var. Ameliyat sonrasi gereken tetkikler yapildiktan sonra tekrar etmemesi için tedaviye devam edecegiz” dedi.

Çigdem Çeliköz ise uzun süredir bas agrisi, uyku bozuklugu, nefes alamama problemi yasadigini belirterek, “Burnumda kötü kokulu akinti, bas agrisi, burundan nefes almada zorluk gibi sikayetler yasiyordum. Çok çabuk hastalaniyor, uyku bozuklugu çekiyordum. Uzman Dr. Ibrahim Canbolat benim durumumun nadir rastlanan bir vaka oldugunu söyledi ve ilgilendi. Su anda kendimi yeniden dogmus gibi hissediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA