Ayni Apartmanda Karsilastigi Husumetlisini Öldüren Zanli 25 Yil Hapis Cezasina Çarptirildi

Eskisehir’de iki yil sonra karsilastigi husumetlisini biçaklayarak öldüren Kerim Enes B., ‘kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimiyle 25 yil hapis cezasina çarptirildi.

Ayni Apartmanda Karsilastigi Husumetlisini Öldüren Zanli 25 Yil Hapis Cezasina Çarptirildi
Olay geçen yil mayis ayinda Odunpazari ilçesine bagli Büyükdere Mahallesi’nde gerçeklesti. Iki yil önce içkili bir mekânda kavga eden Mustafa Koca (38) ve Kerim Enes B. (22) cinayetin islendigi gün mahalledeki bir apartmanda karsilasti. Kerim Enes B., Mustafa Koca’yi biçaklayip kaçti. Ilk müdahalesi olay yerinde yapilan Koca, ambulansla Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Agir yaralanan Koca, burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Olayin ardindan gözaltina alinan zanli Kerim Enes B., savcilik sorgusunun ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayet zanlisi Kerim Enes B. hakkinda Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianame 3. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi. Iddianamede Kerim Enes B.’nin ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi istendi.

Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar durusmasinda tutuklu sanik Kerim Enes B. mahkeme salonunda hazir bulundu. Durusmaya maktul Mustafa Koca’nin yakinlari ve taraf avukatlari katildi.

Mahkeme heyeti sanigin karardan önceki savunmasini dinledi.

“Maktulü öldürme ya da yaralama kastim yoktu”

Karardan önce son sözü sorulan sanik Kerim Enes B., “Olaylar tamamen karsilastiktan sonra gelisti. Planli bir eylem degildi. Ben sadece kendimi savunma amaçli hareket ettim. Maktulü öldürme ya da yaralama kastim yoktu. O gece evde benimle beraber olan Armagan yüzünden bu olay gerçeklesti. Armagan, asagi katta alkol bulabilecegimizi söylemeyip beni asagi indirmeseydi böyle bir karsilasma gerçeklesmeyecekti. Pismanim” dedi.

Mahkeme heyeti, Kerim Enes B. hakkinda iyi hal indirimi uygulayarak sanigin 25 yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA