Atatürk Üniversitesi'nde Yavru Balik Üretimi

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Iç Su Baliklari Arastirma ve Uygulama Birimi bünyesinde yavru balik üretimi ve satisi yapiliyor.

Atatürk Üniversitesi'nde Yavru Balik Üretimi
Balik yetistiriciligi konusunda Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Erzurum ve çevre illerde kafes balikçiligi ve yavru balik yetistiriciligi konusunda her türlü destegi saglamaya devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Esat Mahmut Kocaman, üniversite bünyesinde bulunan iç su baliklari üretim ve arastirma merkezinde ögrenciler ile birlikte balik üretimi yaptiklarini belirterek, “Aralik ve Ocak ayinda baliklarin sagim ve döllenmesi yapilan yumurtalar döllenme asamasina geldiginde, yani Ocak ayi sonu Subat ayi baslarinda çevre il ve ilçelerde bulunan balik yetistiricilerine yardimci olduk. Üretimi yapilan yumurtalar Trabzon, Bayburt, Gümüshane ve Erzurum ilçelerine sevkiyati yapildi. Yapilan sevkiyatlar yaklasik olarak 1 milyon yumurtayi balik yetistiricilerine verdik. Havuzlarda bulunan yavru baliklar tekrar çikmaya basladi.

Çikan yavrulardan 100 bin adedini Artvin iline gönderiyoruz. Balik üretimini tamamen fakültemiz ögrencileri ile sagim, dölleme ve bakimlarini birlikte yapiyoruz. Bunun yani sira yumurta bakimi, yavru bakimini fakültemiz ögrencileri ile uygulamali olarak yapiyoruz. Fakültemizden mezun olan ögrenciler sahaya çiktiklari zaman kendilerinin hazir olduklarini da görmüs oluyorlar. Derslerimizin çogunlugu uygulamali olarak yapilmaktadir” dedi.

Üretimi yapilan yavrular farkli havuzlarda satisa gelecek sekilde beslenmelerinin saglandigini anlatan Kocaman, “Fakültemize gelen vatandaslarimiz günlük olarak sabah 08.00’den aksam 16.30 saatleri araliginda Cumartesi ve Pazar dahil olmak üzere isteyenlere canli balik isteyenlere de Fileto seklinde hazirlanan baliklarimizi da alabilirler.

Canli baliklarimizin kilogram satis fiyati 50 TL. Vatandaslarimizi saglikli beslenme açisindan balik yemeye davet ediyoruz, çiftligimize gelen vatandaslarimizin ister canli ister Fileto olarak alabilirler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA