103 Yasinda Korona Virüsü Yendi

Bursa’da yasayan 103 yasindaki Kiymet Gülbahar korona virüsü yendi. Çekirge Devlet Hastanesinden taburcu olan Gülbahar, herkesi asi olmaya davet etti.

103 Yasinda Korona Virüsü Yendi
Bir hafta önce karin agrisi sikayetiyle Çekirge Devlet Hastanesine gelen ve yapilan tahliller sonucunda korona testi pozitif çikan 8 çocugu ve 135 torunu olan Kiymet Gülbahar, 7 günlük korona virüs tedavisinin ardindan taburcu oldu.

Covid-19 asilarini zamaninda yaptiran ve hastalik sürecini hafif atlatan 103 yasindaki Gülbahar, herkesi asilarini olmaya davet etti.

Hastanin karin agrisi sikayetiyle hastaneye basvurdugunu belirten Çekirge Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmani Op.Dr. Kamuran Erkoç, "Kiymet Teyze’ye yapilan testin pozitif çikmasi üzerine hastamiza akciger tomografisini de çektirdik. Akciger tomografisinde tutulumu oldugunu gördük ve 103 yasinda oldugu için kendisini evde degil de hastanede tedavi etme karari aldik" dedi.

Hastanin daha önce asilarini tam olarak yaptirmasinin büyük avantaj sagladigini ve bu sayede tedaviye çok iyi yanit verdigini aktaran Op.Dr. Erkoç, sözlerine söyle devam etti:

"Pandeminin ilk dönemlerinde ileri yastaki hastalarimizi maalesef Covid-19 nedeniyle kaybediyorduk. Zamaninda asilarini yaptiran hastalarimiz Kiymet Teyze gibi sifa ile taburcu olup evlerine gidebiliyorlar. Hastamizin daha önceden saglikli beslenmesi, altta yatan kronik hastaliginin olmamasi ve bizim burada yaptigimiz tedaviye iyi yanit vermesi sonucunda da bugün taburculugunu gerçeklestiriyoruz. Kendisine bundan sonraki yasaminda saglik uzun ömür diliyoruz."
Kaynak: İHA