Sinavda Akilalmaz Olay Açiklamasi Maskelerine Kamera Düzenegi Kurup Kopya Çektiler

Kagithane’de ehliyet sinavina giren iki kisi, cerrahi maskelerine kurulan kamera düzenegi ve kulaklik yardimiyla binanin yaklasik 50 metre ilerisinde araç içerisinde bulunan sahislardan yardim alarak kopya çekti. Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri ihbar üzerine kopya düzenegi kuran 2 kisiyi ve sinava giren 2 kisiyi gözaltina alirken, aramalarda ise kamera düzenekli maskeler ile çok sayida elektronik cihaz ele geçirildi.

Sinavda Akilalmaz Olay Açiklamasi Maskelerine Kamera Düzenegi Kurup Kopya Çektiler


Olay, geçtigimiz hafta Çarsamba günü Kagithane Gürsel Mahallesi’ndeki bir okulda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yunus G. (22), yabanci uyruklu Besir H. (29) ve Ridvan G. (31) isimli sahsilar ehliyet sinavina girecek olan Songül T. ve Abdul Seyit T. için cerrahi maske içerisine gizli kamera yerlestirerek özel düzenek kurdu. Songül T. ve Abdul Seyir T. maskeyi ve kulakligi takarak sinava girerken, süpheli Yunus G., Besir H. ve Ridvan G. ise yaklasik 50 metre uzaklikta araç içerisinde sinavdakilere kopya vermeye basladi.



POLIS HEM KOPYA ÇEKENLERI HEM DE KOPYA VERENLERI YAKALADI

Sinavda özel düzenekle kopya çekilecegi ihbarini alan Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, çevrede yaptigi çalismalarda okulun yaklasik 50 metre ilerisindeki bir otomobilde araçta bulunan Yunus G. ve Besir H.’yi yakaladi. Bunun üzerine sinavin bitmesini bekleyen Kagithane polisi, okul önünde beklemeye basladi.

Sinav bitiminde polis ekipleri, Songül T. ve Abdul Seyit T.’yi durdurdu. Sahislarin maskesinde inceleme yapan ekipler, kamera ve mikrofon kurulu düzenek oldugunu gördü.

KAMERALI MASKELER VE ELEKTRONIK CIHAZLAR BULUNDU

Bunun üzerine iki sahis gözaltina alindi. Düzenegi kuran sahislarin araçlarinda da arama yapan polis, firari Ridvan G.’nin kimligini, 2 adet kredi karti seklinde elektronik cihaz ve içerisinde sim kartlar, tasinabilir modem ve 2 adet kamera düzenegi kurulmus cerrahi maske bulundu.

SINAVDA KOPYA ÇEKENLER SERBEST KALDI

Sinav sonucunda ehliyet sinavina giren sahislara özel düzenek kuran Yunus G. ve Ridvan G.’nin emniyette “belgede sahtecilik suçundan” kayitlari oldugu ortaya çikti. Sinav giren Songül T. ve Abdul Seyit T.’ye ise ifadeleri alinarak “Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi Hizmetleri Hakkinda Kanuna Muhalefet” suçundan da adli islem yapildiktan sonra savcilik talimatiyla serbest birakildi.

KAMERALI DÜZENEGI KURANLAR TUTUKLANDI

Öte yandan araçta yakalanan Yunus G. ve Besir H. ifadelerinin alinmasi ve “Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi Hizmetleri Hakkinda Kanuna Muhalefet” suçundan da adli islem yapilmasi sonrasinda sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari Ridvan G.’yi ise yakalama çalismalari sürüyor.

(Dogan Can Cesur-IHA)
Kaynak: İHA