Istanbul 'Sosyolojinin Gözünden' Ele Alinacak

Beykent Üniversitesi, bu yil “Sosyolojinin Gözünden Istanbul” baslikli uluslararasi sempozyuma ev sahipligi yapacak. Sempozyum kapsaminda birçok yerli ve yabanci bilim insani bir araya gelmesi planlaniyor. 27-28 Nisan 2022 tarihleri arasinda yapilacak olan Sempozyum, Beykent Üniversitesi Sosyoloji (Ingilizce) Bölümünün ev sahipliginde gerçeklestirilecek.

Istanbul 'Sosyolojinin Gözünden' Ele Alinacak
Geçtigimiz yil, insanin yerküreye çevresel etkisinin boyutuna dikkat çekmek amaciyla “Antroposen Çagda Saglik, Ekoloji ve Gida” baslikli bir sempozyum düzenlediklerini ifade eden Düzenleme Kurulu Üyesi ve Bölüm Baskani Doç. Dr. Abdurrahman Yilmaz bu yil özellikle Istanbul’u konu edindiklerini çünkü Istanbul’un her geçen gün yasanilir olmaktan uzaklastigini, bunun sosyal bilimciler açisindan degerlendirilmesi gerektigini düsündüklerini ifade etti.

Yilmaz, “Istanbul, sürdürülebilirligini çoktan asmis endüstriyel hacmi ve yirmi milyona yaklasan nüfusuyla pek çoklari için gün geçtikçe yasanilir olmaktan uzaklasiyor. Bugün gezegensel kentlesmenin öne çikan örneklerinden biri olarak Istanbul; içinden gelip geçen göç akislariyla, farkli kimliklerin duragi olmasiyla, sanata esinlendikleriyle, iklimiyle, küresel ölçekte yasanan Covid-19 salgininin etkileriyle, hayvanlari, bitkileri, caddeleri, binalari, semtleri, denizi, adalari, parklari ve insanlariyla üzerine ne kadar konusulsa ve tartisilsa konu basliklari tükenmeyecek bir toplumsal mekân niteliginde” diye konustu.

Istanbul’un en can alici konulari

Sempozyum düzenleme kurulu üyelerinden Doç. Dr. Nihan Bozok ise sempozyumla ilgili su ifadelerini kullandi:

“Istanbul üzerine genis tartismalarin bir ucundan tutmayi ve Istanbul’un en can alici konularini sosyal bilimler perspektifinden ele almayi planliyoruz. Istanbul’un çevre, deprem, saglik, suç ve güvenlik, kentsel mekânlar ve barinma gibi yasama iliskin sorunlarinin bölge ve sehir planlama, fen, mühendislik ve tip bilimleri kadar disiplinlerarasi temaslarin güçlendirdigi sosyal bilimlerce de tartisilmasi gerektigini düsünüyoruz.”

Sempozyuma son basvuru 25 Mart

Sempozyumun çevrim içi ve/veya hibrit olarak yapilmasinin planlandigini, detayli bilginin Beykent Üniversitesi’nin web sitesinin duyurular bölümünde bulanabilecegini ifade eden Yilmaz, sempozyumun heyecan verici ve verimli bir bulusmaya ev sahipligi yapmasini dilediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA