Iskandinavlara Özendi, Buz Gibi Akan Selalenin Altina Girdi

Erzincan’da doga sevdalisi Selim Özgün, Iskandinav kültürüne özenerek buz gibi akan Girlevik Selalesi’nin altina girdi.

Iskandinavlara Özendi, Buz Gibi Akan Selalenin Altina Girdi
Kars’ta ögretmenlik yapan Erzincanli doga sever, hemen her Iskandinav ülkesinde gerçeklestirilen ve tarihi çok eskilere dayanan bir gelenek olan buzlu suya girme kültürünü benimseyerek kis aylarinda zaman zaman buz tutan göllere ve soguk sulara kiyafetlerini çikararak giriyor. Simdiye kadar 30 ülke gezen doga tutkunu Selim Özgün, gezdigi ülkelerden gördügü ve benimsedigi gelenekleri memleketi Erzincan’da hayata geçirdi. Buz tutarak 2 metrelik sarkitlari olusan ve ziyaretçilerini görüntüsüyle mest eden Çaglayan beldesinde bulunan Girlevik Selalesi’nde kiyafetlerini çikarip gürül gürül akan buz gibi suyun altina giren Özgün, Iskandinav ülkelerinin kis aylarinda gelenek haline getirdigi gelenegi Erzincan’da uyguladi. Doga ile iç içe olmayi çok seven ögretmen, kis aylari boyunca firsat buldukça bu tür aktiviteler yapmaya devam ediyor.

Buz tutan ve görsel sölen olusturan Girlevik Selalesi drone ile de havadan görüntülendi.

‘Doguda soguk hava etkisini sürdürüyor’

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçali bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Sicakliklarin mevsim normalleri civarinda seyredecegi bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gün boyunca buzlanma ve don olayinin etkili olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.
Kaynak: İHA