Bavyera Içisleri Bakani Hermann Açiklamasi 'Türk Toplumu Almanya Için Büyük Önem Tasiyor'

Bavyera Eyaleti Içisleri Bakani Joachim Herrmann, Türk toplumunun Almanya için büyük önem tasidigini belirterek, Türklerin Almanya’nin kalkinmasina ve gelismesine büyük katki sagladiklarini ifade etti.

Bavyera Içisleri Bakani Hermann Açiklamasi 'Türk Toplumu Almanya Için Büyük Önem Tasiyor'
Bavyera Eyaleti Içisleri Bakani Joachim Herrmann, Nürnberg’de düzenlenen bir programa konusmaci olarak katilmasinin ardindan Türk toplumuyla ilgili açiklamalarda bulundu. Türk toplumunun Almanya için büyük önem tasidigini belirten Herrmann, Türklerin Almanya’nin kalkinmasina ve gelismesine büyük katki sagladiklarini ifade etti.

Almanya’ya büyük katki saglamis olan Türk toplumuna tesekkür eden Herrmann, Türklerin is gücü anlasmasiyla 60 yil önce Almanya’ya geldiklerinde çok sikintilarla ve zorluklarla karsilastigini belirterek, çekilmis olunan sikintilarin ve zorluklarin yerini artik basari mutluluk hikayelerine biraktigi ifade etti.

Almanya’da çalisan kadin sayisinin oraninin en yüksek oldugu eyaletin Bavyera eyaleti oldugunu belirten Herrmann, Almanya genelinde suç oraninin en düsük ve en az oldugu eyaletinde Bavyera oldugunu aktardi.

Herrmann, söz konusu istatistiklere göre Bavyera’da göçmenler dahil tüm vatandaslarin güven ve uyum içinde yasadigini ifade etti.

Türk toplumunun yabanci bir toplum olarak görülmedigini vurgulayan Herrmann, yabanci denilince Türklerin akla gelmedigini açikladi.

Türklerin Almanya’nin ekonomisine büyük katki sunduklarini ifade eden Herrmann, Türklerin uluslararasi kültürün gelismesine destek verdigini aktardi.

Kültüre ve ekonomiye büyük katkisi olan Türklerin artik Almanya’nin bir parçasi oldugunu ifade eden Herrmann, Almanya’da yasayan ve birçok basariya imza atmis çok sayida is adami, egitimci, akademisyen, siyasetçi, ögretim görevlisi ve arastirmaci bulundugunu belirterek, Prof. Dr. Ugur Sahin ve Özlem Türeci’nin bunun en güzel örnegi oldugunu aktardi.

Herrmann, “Bavyera’da kültürel zenginligi önemsiyoruz. Birlikte uyum içinde sorunsuz yasam için karsilikli hosgörü, açik dünya görüsü, saygiya ihtiyaç var. Bavyera’daki insanlar bunun bilince olarak bu yolda devam etmemiz gerektigini her gün kanitliyor” dedi.

Herrmann, Türk-Alman dostlugunun yüzyillar öncesine dayandigini ve iki ülke arasinda siyasi gerginlikler oldugunda Türk toplumunun da zarar gördügünü belirtti.

Almanya’da Türkçe veya Türkçe-Almanca yayinlanan günlük, haftalik ve aylik basin yayin organlari Türkçe dilinin unutulmamasi için topluma katki sundugunu aktaran Herrmann, bu yayinlarin Türkiye ve Avrupa’da yasayan kusaklar arasinda köprü kurdugunu, kültürler arasi iliskileri gelistirdigini ve uyuma katki sagladigini açikladi.

Kaynak: İHA