Ilçede Bulunan Diyaliz Merkezi Hastalari Il Disina Gitmekten Kurtariyor

Erzincan’in Çayirli ilçesinde bulunan diyaliz merkezi vatandaslari il disina gitmekten kurtariyor.

Ilçede Bulunan Diyaliz Merkezi Hastalari Il Disina Gitmekten Kurtariyor
Erzincan’in Çayirli Entegre Ilçe Hastanesi’nde 2018 yilinda hizmete giren hemodiyaliz ünitesi vatandaslardan tam not aliyor. Ilçe merkezinde ve köylerde ikamet eden diyaliz hastalari il disina gitmek zorunda kalmazken özellikle yaz aylarinda il disindan gelen vatandaslar da diyaliz merkezinin hizmetinden yararlaniyor. 4 adet diyaliz makinesi bulunan hastanede sertifikali egitim almis bir hemsire nezaretinde kis aylarinda 2 hastaya hizmet verirken bu sayi kis aylarinda 20’lere yaklasiyor.

Öte yandan, kis aylarinda uzak köylerde yasayan diyaliz hastalarini ise hastane, kendi imkânlariyla tedaviye getirerek her alanda vatandaslara hizmetlerini sunuyor.

Çayirli Entegre Ilçe Hastanesi Bashekimi Dr. Ali Akkaya diyaliz merkezi hakkinda bilgilendirme yaparak, "Suan da ilçemizin diyaliz merkezinde bulunuyoruz. 2018’den beri, yaklasik 3 buçuk 4 yildir, diyaliz hastalarimiza ilçemizde ve çevre kasabalarda ki, köylerde ki vatandaslara hizmet vermektedir. 4 adet diyaliz makinemiz var, bir sertifikali egitim almis hemsiremiz nezaretinde diyaliz hizmetimiz verilmektedir. Ilçemizde aktif olarak takip ettigimiz iki tane diyaliz hastamiz mevcut. Birisi ilçe merkezinde, digeri ise köyde. Yaz aylarinda bu sayi artmakta. Maksimum 16 hastaya hizmet verdigimiz günler oldu. Her gün dönüsümlü, vardiyali olarak 16 kisiye diyaliz hizmeti verebilmekteyiz. Il Saglik Müdürlügünden de her türlü destegi ve hizmeti aliyoruz. Hastalarimiz ile iletisimde bir problem de yasamiyoruz.

’Diyaliz hastalari il disina gitmekten kurtuldu’

Bashekim Akkaya diyaliz merkezi açilmadan önce hastalarin zaman zaman il disina gitmek zorunda kaldiklarini ve magduriyet yasadiklarini da dile getirerek," Çayirli’da böyle bir imkânin olmasi mükemmel oldu. Çünkü bu imkân olmadan önce yani 2018’den önce diyaliz hastalarimizi bizden önce açilmis olan Tercan’a ambulanslarla ya da özel araçlarla gönderiyorduk. Orasi olmayinca Erzincan’a Erzurum’a gönderiyorduk ve hastalarimiz magdur oluyordu. Bu hizmet bizleri mutlu ettigi kadar hastalarimiz için de çok uygun oldu" ifadelerine kullandi.
Kaynak: İHA