2022 Elektrik Hangi Saatlerde Ucuz? Elektrik Gece Tarifesi Saat Kaçta Başlıyor?

Elektrik gece tarifesi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında elektrik hangi saatlerde daha ucuz sorusu yer aldı. Peki, elektrik hangi saatlerde daha ucuz? Elektrik gece tarifesi kaçta başlıyor. Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

2022 Elektrik Hangi Saatlerde Ucuz? Elektrik Gece Tarifesi Saat Kaçta Başlıyor?
Yeni yılla birlikte gelen elektrik zamları vatandaşların oldukça şikayet ettiği konulardandır. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında elektrik hangi saatlerde ucuz ve elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor soruları yer aldı. Artan zamların ardından birçok kişi sosyal medya üzerinden şikayetlere başlamıştı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla elektrik faturalarındaki sınırın 210 KW’a çıkarıldığı belirtilmişti. Elektrik faturalarından şikayetçi olan milyonlarca kişi nasıl tasarruf yapılacağı hakkında araştırmalara başladı. Elektrik hangi saatlerde ucuz ve 2022 elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.


2022 Elektrik Hangi Saatlerde Ucuz? Elektrik Gece Tarifesi Saat Kaçta Başlıyor?

Elektrik Hangi saatlerde Daha Ucuz?


Birçok kişi elektrik faturasına gelen zamlardan oldukça şikayetçiydi. Bu nedenle en sık aratılanlara arasında elektrik hangi saatlerde daha ucuz sorusu oldukça aratılıyor. Birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilen konu hakkında araştırmalar başladı. Elektrik kullanımından tasarruf etmek isteyen vatandaşlar gelen faturalardan oldukça şikayetçi. Elektrik faturaları 0600-17.00 arasında gündüz tarifesindedir. En pahalı elektrik ise 17.00-22.00 arasında kullanılmaktadır. Elektriğin en ucuz olduğu saatler ise 22.00-06.00 saatleri arasındadır. Bu nedenle elektrikli ev aletlerini kullanırken akşam saatlerinde çalıştırmak oldukça büyük bir kar elde etmenize fayda sağlayacaktır.


2022 Elektrik Hangi Saatlerde Ucuz? Elektrik Gece Tarifesi Saat Kaçta Başlıyor?

Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?


Elektrik tasarrufu artan fatura zamları nedeniyle sık sık aratılıyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında elektrik tasarrufu nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Konuyla ilgili olarak birçok vatandaş araştırmalara başladı. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Fertelli tarafından yapılan açıklamalarda elektrikli ev eşyalarının gece kullanılması tavsiye edildi. 22.00-06.00 saatleri arasında kullanacağınız elektrik normal zaman diliminde kullanacağınız elektrikten yüzde 8 ile yüzde 14 arasında bir kar elde etmenizi sağlayacaktır. Prof Dr. Fertelli konuyla ilgili olarak “06.00-17.00 arası gündüz dönemi, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi 17.00-22.00 arası puant dönemi ve elektriğin en ucuz olduğu zaman dilimi 22.00-06.00 arası gece dönemidir. Az önce söylediğim bu iki farklı tarife alternatifi kullanıcılar tarafından fazla bilinmiyor. Aboneler mutlaka faturalarında yer alan tüketim değerlerini incelemeli, tüketimlerini daha çok gece zaman diliminde gerçekleştirenler ile tüketimlerinin belirli bir kısmını puant ve gündüz döneminden üç zamanlı tarifenin en avantajlı dönemi olan gece dönemine kaydırabilecek olanlar üç zamanlı tarifeyi tercih ederek önemli oranda tasarruf edebilirler” açıklamasında bulundu. Küresel olarak da ekonomik olarak da elektriği az tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Kullanılmayan ışıkların kapatılması bu konuda size oldukça yardımcı olabilir. Fişleri prizden çıkarmak, enerji verimliliği olan cihazları kullanmak elektrik tasarrufu açısından oldukça yardımcı olacaktır. LED ampul tercih etmek de bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Elektrik hangi saatlerde daha ucuz
ve elektrik tasarrufu nasıl yapılır sorularına cevapları sizler için derledik. Konuyla ilgili güncel gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.