Üniversitedeyken Sevdigine Hediye Alamayan Çiçekçiden 'Askida Çiçek' Kampanyasi

Üniversite yillarinda sevdigine hediye alamayan çiçekçi, Sevgililer Günü’ne özel ‘Askida Çiçek’ kampanyasi baslatti. Imkani olmayanlara ücretsiz çiçek veren Tansel Bahat, yillar önce yasadigi olayi baskalarinin da yasamamasini istedigini söyledi.

Üniversitedeyken Sevdigine Hediye Alamayan Çiçekçiden 'Askida Çiçek' Kampanyasi
Tüm Türkiye’de oldugu gibi Elazig’da da çiçekçiler, 14 Subat Sevgililer Günü için hazirliklarini tamamladi. Klasik hale gelen güller ve çiçekler de raflardaki yerini aldi. Üniversite Mahallesi’nde çiçekçi dükkani bulunan Tansel Bahat’in Sevgililer Günü’ne özel yaptigi ilginç kampanya ise görenleri sasirtiyor. Üniversite yillarinda maddi imkansizliktan dolayi sevdigine hediye alamayan Bahat, baskalarinin da ayni duruma düsmemesi için ’Askida Çiçek’ kampanyasi baslatti. Içinde her türden çiçegin bulundugu sepetten isteyenler ücretsiz bir sekilde alabiliyor. Bahat, güzel bir jestle mutluluklarina ortak oldugu gençler tarafindan takdir edildi.

“Kiz arkadasima bir hediye alamamistim ve çok üzülmüstüm”

Askida Çiçek kampanyasi ile ilgili bilgi veren Tansel Bahat, “Sevgililer Günü’ne özel olarak bir güzellik yapalim dedik ve ‘Askida Çiçek’ kampanya baslattik. Kiz arkadasina veya sevdigine çiçek almak isteyen, parasi da olmayan bu sepetten alip sevdigine çiçek alip verebilir. Üniversitenin karsisindayiz ve insan sirkülasyonu ve ögrencilerinin yogun oldugu bir bölge. Bazi ögrencilerimizin durumlari iyi olmayabilir. Kesinlikle yanlis anlasilma olmasin, kimseyi küçümsemek istemiyoruz. Özellikle ögrenciler de sevdiklerine buradan bir sey alip hediye etsinler diye bu kampanyayi baslattik. Bu kampanyayi yapmamizin sebebi, üniversitede okurken kiz arkadasima bir hediye alamamistim ve çok üzülmüstüm. O yüzden baslattigimiz bu kampanya hayirli olur” dedi.



“Askida ekmek ve kiyafet görmüstüm ama çiçegi ilk defa gördüm”

Yoldan geçerken yaziyi fark ettigini dile getiren vatandaslardan Mertcan Marata, “Geçerken yazi gözüme ilisti. Askida ekmek, sonra askida kiyafet gördüm ama çiçegi ilk defa gördüm. Güzel bir jest. Sevgilisine hediye almak isteyip de alamayanlar için güzel bir kampanya. Ben de bir gül aldim” diye konustu.



“Daha önce böyle bir sey görmemistik"

Sepetten sevdigine gül alan bir vatandas, “Güzel bir kampanya. Daha öncesinde böyle bir sey görmemistik. Sag olsun, esnaf kardesimiz böyle güzel bir kampanya yapmis. Inanin ki ihtiyaci olan birçok insan vardir. Tesekkür ve tebrik ederiz” seklide konustu.

Bahat’in komsusu esnaf Emin Aykiliç ise kampanyayi begendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA