Sifir Rakimindan Toroslarin Zirvesine Spor

İçel’in Erdemli ilçesinde hazirlanan “Kent Merkezinden Kirsala Spor” projesi kapsaminda toplumun her alani spora yönlendiriliyor.

Sifir Rakimindan Toroslarin Zirvesine Spor
Tenisten futbola, mücadele sporlarindan okçuluga kadar sporun her dalinda, Erdemli Belediyesi’ne bagli spor koordinasyon merkezi ile 2 bin gence egitim veriliyor. Denize sifir noktadan Toros Daglari’nin zirvesine kadar kurulan spor tesisleri ile kent merkezinden kirsala varincaya kadar toplumun her kesiminin spor yapmasi hedefleniyor. Yürütülen çalismalara ise gençler yogun ilgi gösteriyor.

6-15 yas çocuklar, spor merkezlerinde, dart, okçuluk, tenis, aerobik ve plates, voleybol, basketbol, futbol, muay thai, tekvando spor dallarinda egitim alma sansi bulurken, olusturulan kadin spor merkezleri üzerinden ise kadinlar rahatlikla egitmenler esliginde spor yapabiliyor.

Kent merkezinde ne varsa, kirsal mahallelerde o olacak bakisiyla hareket ettiklerini belirten Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “Kent merkezinden kirsala dogru spor merkezi hareketleri baslattik. Su ana kadar Erdemlimizin tamaminda 62 tane spor merkezimiz var. Kirsalda eksik olan yerlerimizi hizla tamamlayip, insanlarimizin yediden yetmise tamaminin spor yapmasini saglayacagiz” dedi.

Mavi ile yesilin bulustugu kent İçel Erdemli’de sporun her dalinda faaliyet gösterdiklerini aktaran Erdemli Belediyesi Spor Isleri Müdürü Kamil Boran, “Erdemli Belediyesi Spor Koordinasyon Merkezimizde 2 bine yakin ögrencimize kurs vermekteyiz. Basketboldan voleybola, hentboldan futbola, mücadele sporlarindan okçuluga, birçok bransta hizmetimiz 12 ay boyunca devam etmektedir. Insallah buradan yetisen çocuklarimiz, tüm branslarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edeceklerdir” diye konustu.

Kent merkezinde yasayan ögrencilerden kirsal mahallelere varincaya kadar spor kurslarina yogun ilgi gösteren gençler ise yapilan çalismalardan oldukça memnun olduklarini dile getirdi.

Futbolcu olmak istedigini dile getiren ögrenci Mehmet Ali Kasap, “Küçüklükten beri hep futbol oynamak istemisimdir ve bu konuda beni gelistiren hocalarim da bu kursta oldugu için burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum” seklinde konustu.

Tenis oynamayi çok sevdigini ifade eden ögrenci Ensar Kiliç, “Buraya geliyorum, tenis oynuyorum, spor yapiyorum, spor yapmaktan hoslaniyorum” cümlelerine yer verdi.

Tekvando sporunun kendisini sampiyonluklara götürdügünü anlatan ögrenci Nuran Saydan ise, ”Ilk basta merakla baslamistim ama devam ettikçe sevdim ve bu sporu yapmak benim için bir hobi haline geldi ve bu da sampiyonluklara götürdü” açiklamasini yapti.

Gençlerin spor dallarina yönelmesi aileleri de mutlu ediyor. Çocuklarin dijital bagimliliktan kurtulmasinin yani sira sosyal yasamina sporun etki ettigine dikkat çeken Ayse Sahin, “Çocuklar çok heyecanlilardi uzun zamandir bu etkinligi futbolu, basketbolu bekliyorlardi zaten onlarla beraber biz de çok heyecanliydik zaten” dedi.

Kaynak: İHA