Sevgililer Günü'nde Hem Kalici Hem Anlamli Hediye

Sevgililer Günü’nde birbirlerine çiçek alarak hediye eden çiftler, artik fidan tercihi ile hem maddi hem de manevi anlamda kâra geçiyor.

Sevgililer Günü'nde Hem Kalici Hem Anlamli Hediye
Çiftlerin her sene kutladigi 14 Subat Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen hediyeler arasinda buket çiçekler yer aliyor. Çogunlukla kuruyup giden bu çiçekler, hem israfa yol açiyor, hem de manevi anlamini yitiriyor. Genellikle ithal olarak gelen çiçekler, döviz kurunun artmasindan dolayi tüketicinin cebini de yakiyor. Ortalama bir buket çiçek fiyati 150 ile 200 TL bandindayken, orta boy meyve ya da çam fidaninin fiyati ise 40 TL’den basliyor. Aradaki fiyat farkindan dolayi bahçeli ya da balkonlu evde yasayan çiftler, fidan almayi tercih ediyor. Eskisehirli fidancilar, sevgililerin birbirlerine birkaç gün sonra solacak gül yerine bir ömür boyu büyüyecek fidan vermelerinin daha kalici ve anlamli hediye oldugunu söylüyor.

“Bir buket çiçek alacagina bizden 4-5 adet fidan alabiliyorlar”

Eskisehir’de fidan isiyle ugrasan Zekayi Kutlu, çiftlere buket çiçek yerine fidan almalari konusunda çagrida bulunuyor. Fiyatindan dolayi da fidan almanin daha mantikli oldugunu belirten Kutlu, “Özellikle orta yas kesimi çiçek yerine fidan almayi tercih ediyor. Arada merakli olan bir genç varsa o da aliyor. Bugünü düsünüyoruz ama 50 sene sonrasini da düsünmek lazim. Buket çiçegi aliyoruz, fakat bir süre sonra kuruyup gidiyor. Zaten fiyatlari da oldukça pahali. Ortalama bir fidan 40 TL’den baslarken bir buket çiçek 150 TL’den basliyor. Özellikle bahçeli evde yasayan vatandaslar buket çiçek yerine meyve ya da çam fidanlarini tercih ediyor. Bir buket çiçek alacagina bizden 4-5 adet fidan alabiliyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA