Sarieroglu Açiklamasi 'Üreticilerimize Her Zaman Destek Verecegiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Sosyal Politikalar Baskani, Adana Milletvekili Jülide Sarieroglu, 20 yillik iktidarlari döneminde tarim konusunda devrim niteliginde düzenlemeler yapildigini belirterek, "Yeni dönemde yeni konjonktür çerçevesinde çiftçimizin emeginin karsiligini daha iyi alacagi sartlari olusturmak için var gücümüzle çalisacagiz" dedi.

Sarieroglu Açiklamasi 'Üreticilerimize Her Zaman Destek Verecegiz'
Sarieroglu, AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, AK Parti Yüregir Ilçe Baskani Necip Fazil Cengil ve AK Parti Adana Il Baskan Yardimcisi Kasim Pamuk, Yüregir Ziraat Odasini ziyaret etti.

Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan ziyarette yaptigi konusmada, ‘’Uçsuz bucaksiz bereketli topraklariyla Çukurova denince bir zamanlar aklimiza Adana’mizin pamukla özdeslesmis pamuk aglari gelirdi. Romanlara, türkülere, filmlere konu olmus, havasi, suyu, topragi birçok ürün yetistirilmesine elverisli bir ovamiz. Insanlik tarihi boyunca tarim en stratejik sektör olmustur ve önemi hiçbir zaman için azalmamistir, aksine de artmaya devam etmektedir. Adanamizin diger illere göre farki yüzde 38’i tarim yapilmaya müsait. Gerçeklestirdigi üretim sagladigi istihdam ve yaptigi ihracat ile ülke ekonomisi için de çok önemli bir yere sahiptir. Tarim, ekonomiye yaptigi dogrudan katki disinda da basta gida olmak üzere tekstil, konfeksiyon, ulastirma, ticaret ve finans ve birçok diger sektörlere de kaynak aktarmaktadir. Bu alanlarda istihdam saglamakla birlikte sektörlerin katma deger yaratmasina da yardimci olmaktadir" diye konustu.

Dünyada küresel isinmanin etkilerini görmeye basladiklarini söyleyen Dogan sözlerini söyle sürdürdü:

"7,8 milyara ulasan dünya nüfusu ve tüketim aliskanliklarinin degismesi gidanin önemini daha da artirmistir. Gidaya ulasmak önümüzdeki yillarda daha da zorlasacak. Yapilan hesaplamalara göre iki bin elli yilina kadar dünya nüfusunun 9,8 milyara ulasacagi, mevcut gida tüketimimizin de yüzde altmis oraninda artacagi tahmin ediliyor. Gecesini gündüzüne katarak yilmadan, yorulmadan tüm zorluklara ve yasanan sikintilara ragmen üretimden vazgeçmeyen eli nasirli çiftçilerimizin kiymeti her dönem iyi bilinmelidir.’’

Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, tarim sektörünün 6 milyona yakin kisiye is istihdami, kirsalda yasayan 20 milyon kisiye de as sagladigini ifade ederek, "Soframizdaki ekmekte, tenceremizdeki yemekte emegi olan çiftçilerimizin menfaatlerini her platformda savunuyoruz. Gittigimiz gördügümüz, yerlerde çiftçilerimizin sorunlarini dinliyoruz ve Bakanligimiz için raporlar düzenliyoruz. Gerçeklestirdigimiz toplantilar, etkinlikler ve yaptigimiz haberlerle üreticilerimizin sesi olmaya çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

Adana olarak dört üründe narenciye, karpuz, yer fistigi ve soyada Türkiye birincisi olduklarini da belirten Dogan, "Adana iklimi sebebiyle birçok ürün çesitliligine sahip olmakla birlikte alternatif ürün yetistirmeye de elverisli. Muz, avokado, ejder meyvesi ve yabanmersini su an ekilmeye baslandi. Genel Baskanimiz Semsi Bayraktar’in da ifade ettigi gibi Adana tarimin baskenti olma yolunda devamli ilerliyor. Insallah ileriki günlerde bu alternatif ürünlerle birlikte bölgemiz daha çok kazanacak ve gayri safi hasilada birinci olacaktir" dedi.



"Çok ciddi destekler verildi"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Sosyal Politikalar Baskani, Adana Milletvekili Jülide Sarieroglu, her seyin istisareyle diyalogla, ortak akilla ve birlikte konusarak daha kolay asilacagina inandiklarini belirterek, "Bu anlamda partimiz ilk günden itibaren bu ortak akil istisare ve diyalog kültürüne inaniyor biz de bunlari sürdürüyoruz. Çiftçilik çok emek isteyen bir sektör. Topraga ekim ve asamalar emek isteyen bir süreç. Maddi ve manevi tüm imkanlar seferber edilerek özveriyle sürdürülüyor. Adana çok bereketli topraklari olan bir ilimiz. Geçen sene üreticilerimiz kuraklikla mücadele etti. Topraklar bu yil çok sükür suyla bulustu. Bereketli bir sezon olur insallah" diye konustu.

Tarimin su anda öncelikle hassasiyet gösterdikleri alanlardan birisi olduguna dikkat çeken Sarieroglu söyle devam etti:

"Pandemi sürecinde tarimin, budaginin gerçekten hem içinden geçtigimiz bu dönemde hem de gelecek açisindan çok ciddi bir öneme sahip olduguna inaniyoruz. Yirmi yillik iktidarimiz döneminde tarim konusunda, çiftçilik konusunda sulama konusunda devrim niteliginde düzenlemeler yapildi. Çok ciddi destekler verildi.

Insallah yeni dönemde yeni konjonktür çerçevesinde çiftçimizin emeginin karsiligini daha iyi alacagi sartlari olusturmak için var gücümüzle çalisacagiz. Pandemi döneminde tüm dünya ülkeleri üretimi durdururken bizim çiftçilerimiz üretmeye devam etti. Bunun da avantajlarini yasiyoruz su anda. Adanamiz ürün çesitliligi konusunda ve bu ürünlerin ihracatinda Türkiye’nin ekonomisine çok ciddi katma deger saglamaktadir."

Yasanan süreçleri bildiklerini, oda baskanlariyla konusarak istisare ve takip ettiklerini belirten Sarieroglu, "Adana milletvekili oldugum zamanki karsi karsiya kaldigim ilk konu Akdeniz meyve sinegiydi. Tarim Bakanimizin da Adana’ya hemen gelerek üzerinde durdugu ve çalisma yaptigi ilk konulardan birisi oldu. Çok sükür ki yapilan çalismalar sonucunda ve herkesin katki vermesiyle bu konuda ciddi bir ilerleme kat ettik. Simdi tarimsal atiklarla ilgili yaptigimiz çalismalar var. Bu konuda da sehrimizi öncü bir sehir yapacagimiza inaniyoruz. Konuyla ilgili Yüregir Belediyemiz çok ciddi çalismalar yapiyor. Yapacagimiz kompost gübreleri de çiftçilerimize dagitmayi planliyoruz. Bu çalismalarimizin insallah Akdeniz meyve sinegi ile mücadelede önemli bir asama kaydetmemize katki saglayacagina inaniyoruz" seklinde konustu.

Tarim üreticilerine her zaman destek vereceklerini söyleyerek enerji konusuna da deginen Sarieroglu, AK Parti döneminde enerji sektörüne çok önemli yatirimlar yapildiginin altini çizdi. Sarieroglu, "Cumhurbaskanimiz açikladi, insallah bu konuyla alakali daha güçlü adimlar önümüzdeki dönemde atilacak. Bizler üreticilerimizin herhangi bir motivasyon kaybi olmadan üretime devam etmesi ve üretim yapilan alanlarimizin artmasi hedefindeyiz. Ülke olarak güçlü bir potansiyelimiz var inancimiz, kararliligimiz ve azmimiz var. Cumhurbaskanimizin liderliginde yol almaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA