Pandemiden Etkilenen Etkinlik Teknolojileri Sektöründe Hareketlilik Basladi

Türkiye’de son yillarda giderek istikrarli bir büyüme yakalayan etkinlik sektörünün paydaslari Antalya’da bulustu. Tüm Etkinlik Teknolojileri Sektörü Dernegi (TETSED) Baskani Vedat Coskun, pandemiden oldukça olumsuz etkilenen sektörün yeni yeni hareketlenmeye basladigini söyledi.

Pandemiden Etkilenen Etkinlik Teknolojileri Sektöründe Hareketlilik Basladi
Tüm Etkinlik Teknolojileri Sektörü Dernegi (TETSED) 3. Sektörel Degerlendirme Toplantisi, 10-13 Subat tarihleri arasinda Antalya Titanic Deluxe Golf Belek’te düzenlendi.

Sektör paydaslarini kurumsal bir çati altinda toplamayi hedefleyen TETSED, Türkiye genelindeki üye katilimcilari ile Antalya’da sektörün gündemini tartisti. Toplantida sektörde görev alan çalisanlarin mesleki yeterlilik belgesi edinmesi, sektörde sigortalasma ile ilgili gelinen son durum, sektörel finansal okuryazarlik ve etkinlik alanlarinda yasanan hukuki sorunlar gibi konu basliklari tüm yönleriyle ele alindi. Özellikle pandemi kisitlamalarinin kalkmasi sonrasi hizli bir toparlanma sürecine giren etkinlik sektörünü önümüzdeki günlerde nelerin bekledigi gibi güncel konu basliklari da deneyimli isimler tarafindan tartisildi.

“Sektör kalabaliga is yapiyor, pandemi kalabaliga karsi”

TETSED Baskani Vedat Coskun, 150 üyeden 125 üyenin toplantiya katildigini ve toplantida sektördeki sorun ve sikintilarin tartisildigini belirtti.

Sektörün kalabaliga is yaptigini ancak pandemi nedeniyle de oldukça etkilendiklerini aktaran Coskun, “Pandemi kalabaliga karsi oldugu için direkt etkilendi ve islerimiz o gün bitti. 1,5 yil içerisinde online toplantilarla ileride neler yapabilirizi tartisarak bugünlere geldik” dedi.



“Eleman sikintisi çekiyoruz”

En büyük problemlerinin basinda sektörde eleman sikintisi oldugunu ifade eden Coskun, “Bizim yaptigimiz is elektrikle basliyor ve elektronikle devam ediyor. Meslek liselerine yatirim yapmaya basladik. Birkaç arkadasimiz meslek liselerine stüdyolar kurdular. Buradaki elektrik, elektronik, ses ve isik okuyan ögrencileri stajyer olarak aliyoruz. 10 stajyer aliyorsak belki de iki tanesi firmamizda oluyor. Ama bu pandemi sartlarindan dolayi personel sikintimiz çogaldi. Su anda Milli Egitim Bakanliginin açtigi mesleki yeterlilik merkezleriyle isbirligi yaparak, sektörü hem sertifikasyon konusunda çalismalarimiz var. Personel yetistirmek için ugrasiyoruz” diye konustu.



“En ufak dalgalanmadan etkileniyoruz”

Coskun, sektörde sürdürülebilirligi saglamak adina çalisma içerisinde olduklarini fakat ülke genelindeki en ufak dalgalanmadan olumsuz etkilendiklerini dile getirdi. Yurt disindaki paydaslariyla çalisma sartlarinin farkliliklarindan da bahseden Coskun, “Bizim burada bir günde yaptigimiz isin hazirligini onlar üç günde yapiyorlar. Bizdeki sartlar çok farkli. Sartlarimiz onlara göre daha agir. El birligiyle daha iyi hale getirebilmek için çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA