Kepez'den Anne Adaylarina 'Gebe Okulu'

Kepez Belediyesi Saglik Merkezi anne adaylarinin gebelik dönemini saglikli bir sekilde geçirmesi için ‘Gebe Okulu’nu faaliyete geçiriyor.

Kepez'den Anne Adaylarina 'Gebe Okulu'
Kepez Belediyesi, bebek bekleyen aileleri yalniz birakmiyor. Kepez Belediyesi’nin Saglik Merkezi, anne adaylarini Gebe Okuluna bekliyor. Gebe Okuluna katilacak anne adaylarina, uzman ekip tarafindan gebelik döneminde beslenme, gebeligin psikolojik süreçleri, gebelikte dis sagligi, egzersiz, anne karninda bebegin gelisim süreçleri, dogru emzirme, anne sütünün faydalari ve yeni dogan bebek bakimi gibi pek çok konuda egitimler verilecek. Gebe Okulu sayesinde gebelik süresince bebek bekleyen ailelerin mutlulugunu paylasan, konuyla ilgili endiselerini azaltan ve sorularina yanit bulan bir çalisma yürütülecek.

“Bebek bakim becerileri”

Gebe Okulunda verilecek egitimler ile eslerin anne ve babaliga hazir hissetmelerini saglamak ve eslerin arasinda güçlü iliskiler ve verimli bir is birligi olusturmak amaçlaniyor. Belediye Saglik Merkezi, uzman kadrosuyla anne adayinin dogum eylemiyle bas etme sürecinde olumlu bir dogum deneyimi kazandirabilmek, dogum sekline karar verme konusunda anne adayinin güçlü hissetmesini saglamak, anneye bebek bakimina yönelik beceriler kazandirmayi hedefliyor. Gebe Okulu’nda ayrica gebelikte tehlike belirtileri ve dogum sonrasi gebelikten korunma konularinin da egitimleri verilecek.

“Uzman bir ekip görev yapacak”

Gebe Okulu’nda Kadin Hastaliklari ve Dogum, Çocuk Sagligi ve Hastaliklari, Fizyoterapist, Dis Hekimi, Psikolog ve Diyetisyenden olusan uzman bir ekip görev yapacak. Gebe Okulu ile ilgili detayli bilgi almak ve kayit yaptirmak isteyenler Kepez Belediyesi Saglik Merkezi’ni telefondan arayip gerekli bilgilere ulasabilecek.
Kaynak: İHA