Karadenizliler Bulusmasinda 1 Ton Hamsi Dagitildi

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin düzenledigi ‘Yöresel Lezzet Günleri-Komsu Bulusmalari’nda Karadenizliler bir araya geldi. 1 ton hamsinin ikram edildigi etkinlikte Selçuk Balci’nin söyledigi türküler esliginde horon çekildi.

Karadenizliler Bulusmasinda 1 Ton Hamsi Dagitildi
Antalya’da yasayan binlerce Karadenizli, Muratpasa Belediyesi’nin düzenlendigi ‘Yöresel Lezzet Günleri-Komsu Bulusmalari’nda bir araya geldi. Atatürk Kent Meydani’nda düzenlenen Karadeniz Günü’ne Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, esi Ümran Uysal’la birlikte katildi.

Antalya Karadenizliler Dernegi (ANTKAR-DER) is birligiyle düzenlenen etkinlikte çok sayida yöre ve hemseri dernegi de yer aldi.

Horonlarla baslayan Karadeniz Günü’nde Muratpasa Belediyesi 1 ton ekmek arasi hamsi ikram etti. Belediye Baskani Uysal da esiyle birlikte hamsi dagitarak, Karadenizli komsulariyla horon tepti. Baskan Uysal, horonun ardindan yaptigi konusmada, “Can eksen can fiskiracak muhtesem bir ülkenin evlatlariyiz. Ülkemizin bir tarafinda horon tepilir, bir tarafinda zeybek oynanir, bir tarafinda halay çekilir. Dört bir tarafinda, bütün hücrelerinde ortak aglanir, gülünür. Tasada ve kivançta beraber olmanin onuru yasanir. Ve onun güzel bir yansimasi olan Muratpasa. Antalyali Karadenizliler, Karadenizli Antalyalilar; Antalyali Dogu Anadolulular, Dogu Anadolulu Antalyalilar; Antalyali Istanbullular, Istanbullu Antalyalilar. Yurdumuzun dört bir tarafindan, kasabasindan, köyünden gelip bu sehri olusturan muhtesem komsularim her birinizle ayri ayri gurur duyuyorum. Hepinizin komsuluguyla onur duyuyorum. Hepinize, ‘Iyi ki varsiniz’ diyorum. Sag olun, var olun” dedi.



“Beraberligimiz bozulmasin”

Hamsinin kipirtisinin ülke insaninin kalbindeki vatan sevgisini en iyi sekilde ifade ettigini belirten Baskan Uysal, “Sizi kipir kipir görüyorum. Muhtesemsiniz. Burada bir lokma ekmegimizi, türkümüzü, horonumuzu paylasiyoruz. Bu günesli güzel kis gününde varligi, yoklugu beraber idrak ediyoruz. Birligimiz, beraberligimiz hiç bozulmasin. Ülkemizin aydinlik geleceginde hep beraber olalim. Önemli olan birligimizi ve beraberligimizi ortaya koymak. Önemli olan bu” diye konustu.

Baskan Uysal’in konusmasinin ardindan Karadeniz Günü, Selçuk Balci konseriyle devam etti. Selçuk Balci’nin kemençesine tulum eslik ederken, meydanin dört bin yaninda horonlar konser boyunca devam etti.
Kaynak: İHA