DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Çevikel Açiklamasi 'Yeni Destek Paketi Umutlari Yesertti'

60 milyar liralik kefalet paketinin piyasalardaki hareketliligi artirmasini umduklarini dile getiren DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, temel gidada KDV indiriminin de degerli bir adim oldugunu ve yayilmasi gerektigini söyledi.

DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Çevikel Açiklamasi 'Yeni Destek Paketi Umutlari Yesertti'
Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adimlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanitim Toplantisi’nda ayrintilari duyurulan yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketinin, finansmana erisimde zorluk yasayan sanayici bakimindan önemli bir adim oldugunu kaydeden Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, ülke ekonomisini güçlendirecek her adimin destekçisi olduklarini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati tarafindan açiklanan paketi is dünyasi adina memnuniyet verici bir gelisme olarak yorumladiklarini kaydeden DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Ekonomi destek paketi kapsaminda yatirim, ihracat ve isletme gereksinimine yönelik hazirlanan 60 milyar liralik KGF destek fonunun, is dünyamizin kredi ve maliyetler konusunda sikinti yasadigi bu zorlu süreçte sanayimize, sürdürülebilir üretime ve nitelikli istihdama olumlu yansimalari olacaktir. 25 milyar lira yatirima, 25 milyar lira ihracata, 10 milyar lira isletme harcamalarina yönelik hazirlanan destek paketinde; her bir KOBI için maksimum kredi limitinin 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira olacagini da ögrendik. Istihdam saglayan, döviz girdisi getiren sektörlerin ve sanayicilerin avantajli olarak yararlanacagi kredi paketlerinin hayata geçmesi is dünyamiz adina umutlari yesertti” dedi.

"KDV indirime sektörel destek sart"

Is dünyasinin yenilenen ve yüksek fayda saglayan paketlerle sürekli desteklenmesi gerektigini de belirten Çevikel, “Sanayicilere ve is dünyasina verilen destegin ekonomik anlamda yakalanan basarilari artiracagi bilinciyle desteklerin artarak sürmesini temenni ediyoruz” diye konustu.

Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’in temel gidada KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilecegi açiklamasinin da nihai tüketicinin enflasyon karsisinda ezilmemesi noktasinda degerli oldugunu ifade eden Çevikel, "Sektör temsilcilerinin de bu yönde indirim adimini atmasi, ekonomimizin canlanmasi için önemli bir jest olacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA