Baskan Büyükakin Açiklamasi '2023 Yilinin Ilk Aylarinda Metro Hattinin Ilk Kismi Isletmeye Alinacak'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Metro projesinde kullanilacak araçlarin siparisleri verildi. Bu yilin agustos ayi gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçlarin test sürüsleri baslayacak. Insallah 2023’ün basinda hattin bir kismi isletmeye alinacak" dedi.

Baskan Büyükakin Açiklamasi '2023 Yilinin Ilk Aylarinda Metro Hattinin Ilk Kismi Isletmeye Alinacak'
Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Gebze Ilçe Baskanligi Yerel Yönetimler Danisma toplantisinda Gebze OSB - Darica Sahil Metro Projesi’nin son durumu hakkinda açiklamalarda bulundu. Büyükakin, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde hükümetimizin ortaya koydugu Metro projemiz, ilgili diger kamu yatirimlariyla alti milyar TL’yi buldu. Bir kez daha Cumhurbaskanimiz ile Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz ile bakanligimizin tüm yetkililerine çok tesekkür ediyorum. Metro projesi bir taraftan hizli bir sekilde ilerlerken kullanilacak araçlarin siparisleri de verildi.

Bu yilin agustos ayi gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçlarin test sürüsleri baslayacak. Insallah cumhuriyetimizin 100. yilinda yani 2023 yilinin ilk aylarinda hattin bir kismi isletmeye alinacak" dedi.

Metro projesinin çok önemli bir yatirim oldugunun da altini çizen Baskan Büyükakin, "Gebze’miz için çok önemli olan Metro projesi, OSB’lerden baslayacak ve Darica ilçemize kadar ulasacak. 11 istasyon, depo sahasi ve 20 adet saftta çalismalar devam ediyor. O projede emegini ortaya koyan tüm çalisanlara da bir kez daha tesekkürlerimi sunmak istiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA