Antalya'da 1 Yilda 5 Bin Hastaya Evde Saglik Hizmeti

Antalya Büyüksehir Belediyesi ‘Evde Saglik Hizmeti’ ile hasta, engelli ve yaslilara saglik kontrolünden, öz bakima, ev temizliginden, tibbi malzeme ve nakil ambulans yardimina her türlü destek saglaniyor. Bir yil içinde 5 bin yasli ve hastaya evde saglik hizmeti sunuldu.

Antalya'da 1 Yilda 5 Bin Hastaya Evde Saglik Hizmeti
Antalya Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi, ücretsiz Evde Saglik Hizmeti ile engelli, yasli veya yatalak durumda olan vatandaslarin yaninda oluyor. Doktorlar, hemsire, fizyoterapist, bakim personeli tarafindan evlerinde ziyaret edilen hastalar, kendini yalniz hissetmiyor. Enjeksiyon, sonda takilmasi, seker-tansiyon ölçümü ve dis muayeneleri gerçeklestirilen, evleri temizlenen ve öz bakimi yapilan hastalara ayni zamanda tibbi malzeme destegi de saglaniyor. Hastanede müdahale gerektiren bir durum söz konusu oldugunda ise hasta, nakil ambulansi ile hastaneye götürülüyor.

“Biz yaslilar için bir nimet”

Büyüksehir Belediyesi’nin Evde saglik hizmetinden faydalanan 76 yasindaki Sidika Çiracioglu da evinde ziyaret edilerek muayene edildi. Tansiyonuna bakilip sekeri ölçülen Sidika Teyzenin odasi temizlendi. Hizmetten duydugu memnuniyeti dile getiren Sidika Çiracioglu, “Dogustan kalça çikikligi rahatsizligim var. Yalniz yasiyorum, çok hareket edemiyor ve disari çikamiyorum. Büyüksehir Belediyesi’nden doktor ve hemsiremiz saglik kontrollerimi yapiyor, muayene ediyor. Sikayetlerimi anlatiyorum. Görevli bir kizimiz gelip evimin temizligini yapiyor. Hastane randevum olacagi zaman da ambulansla beni alip hastaneye götürüp getiriyorlar. Allah razi olsun, biz yasli ve hastalar için büyük bir nimet” dedi.



“Engelliye ve hastaya ücretsiz nakil”

Down Sendromlu Veysel Dogan da Evde Saglik Hizmetinden faydalaniyor. Haftada iki gün Büyüksehir Belediyesi’nin ambulansi ile evinden alinan Veysel Dogan, poliklinige götürülüyor tedavisi olduktan sonra da tekrar evine getiriliyor. Veysel Dogan’in kardesi Erkan Dogan “Kardesimi haftada iki gün Büyüksehir Belediyesi’nin ambulans hizmetiyle poliklinige götürüyoruz. Hem ücretsiz olarak böyle bir hizmet aliyoruz hem de güler yüzlü personelin bize çok yardimlari oluyor” diye konustu.



“Yakindan ilgileniyorlar”

Evde Saglik hizmeti alan dogustan engelli ve paralizi hastasi oldugu için Birsen Kurt, “Doktor ve hemsireler geliyor. Benimle yakindan ilgileniyorlar çok memnunum. Muayene ediyorlar bez ihtiyacimi getiriyorlar” diye konustu.

Anne Cemile Kurt’ta kizinin dogustan rahatsizligi oldugu ve tek basina baktigini söyleyerek, “Antalya Büyüksehir Belediyesi doktor ve hemsirelerini sag olsun sik sik geliyor muayenesi ve kontrollerini yapiyor. Sag olsunlar” diye konustu.



“Yaklasik 5 bin hasta faydalandi”

Yaklasik 15 bin kayitli hasta sayisi olan evde saglik hizmetinden 1 Ocak 2021 -31 Aralik 2021 tarihleri arasinda 4 bin 864 hasta ve yasli aktif olarak faydalandi. 5 bin 776 hemsire, 335 doktor ziyareti, 3 bin 49 kez ücretsiz ambulans temini, bin 636 saglik kurumlarina araç temini, 532 kisiye fizyoterapi, 48 kisiye dis hekimi muayene ve tedavi islemi gerçeklestirildi.

Ayrica bin 749 hanenin temizligi yapilirken, bin 330 kisiye öz bakim hizmeti verildi.

Kaynak: İHA