Yangin Öncesi Ve Sonrasi Çalismalara Isik Tutacak Bildirge Yayinlandi

Marmaris Orman Yanginlarini Önleme, Söndürme ve Yangin Sonrasi Restorasyon Çalistayi sonuç bildirgesi yayinlandi. Bildirge, yanginlarin çikmasinin engellenmesi, yanginlara hazirlik, yanginlar esnasindaki hareket planlari ve yangin alanlarin restorasyonu çalismalarina isik tutacak.

Yangin Öncesi Ve Sonrasi Çalismalara Isik Tutacak Bildirge Yayinlandi
2021 yilinda Marmaris’i derinden sarsan büyük orman yangini sonrasinda Marmaris Belediyesi ve Ahbap Dernegi tarafindan üniversitelerin, ilgili kamu kurumlarinin ve sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla Orman Yanginlarini Önleme, Söndürme ve Yangin Sonrasi Restorasyon Çalistayi düzenlenmisti. 13-14 Kasim 2021 tarihinde gerçeklestirilen çalistayin sonuç bildirgesi Marmaris Belediyesi tarafindan bir kitapçik haline getirildi.

Çalistayda yaz aylarinda yüksek sicakliklar, kuvvetli rüzgarlar ve düsük bagil nemin gerçeklesen her bir tutusmanin önüne geçilemez yanginlara neden olabilecegine isaret edildi. Bu yanginlarin önlenmesi, söndürülmesi ve yangin sonrasinda yapilacak çalismalarla ilgili, uzmanlarin sunumlarinin ardindan çalisma gruplari tarafindan alinan kararlar söz konusu bildirge ile kamuoyuyla paylasildi. Yayinlanan sonuç bildirgesinde yangindan büyük oranda etkilenen aricilik sektörü temsilcilerinin de önerileri yer aldi.

Üniversitelerin, yerel yönetimlerin ve STK’larin üzerinde görüs birligine vardigi Çalistay Sonuç Bildirgesine www.marmaris.bel.tr adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: İHA