Termal Kameralarin Tespit Edemedigi Askeri Kiyafet Tasarlayacaklar

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Konfeksiyon Arastirma Uygulama Merkezi (TEKAUM) Müdür Yardimcisi, Tekstil Mühendisligi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Arif Taner Özgüney’in termal kameralarin tespit edemedigi askeri kiyafet projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) tarafindan desteklenmeye uygun bulundu.

Termal Kameralarin Tespit Edemedigi Askeri Kiyafet Tasarlayacaklar
Ege Üniversitesi ve Konfeksiyon Arastirma Uygulama Merkezi Müdür Yardimcisi ve Tekstil Mühendisligi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Arif Taner Özgüney’in “Orta ve Uzun Dalga Kizilötesi Bölgesinde Tespit Imkani Azaltilmis Askeri Kamuflaj Yapilarinin Gelistirilmesi” projesi, TEYDEB 1501 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programi kapsaminda desteklenmeye uygun bulundu. Prof. Dr. Özgüney’i makaminda agirlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri tarafindan yürütülen projeler, desteklenmeye devam ediyor. Ayrica Tekstil ve Konfeksiyon Arastirma Uygulama Merkezimiz, hem ordumuzun hem de emniyet mensuplarimizin giysi ve teçhizatlarina yönelik pek çok çalisma yürütüyor. Prof. Dr. Arif Taner Özgüney hocamizin yürüttügü proje ile termal kameraya karsi kamuflaj saglayan kiyafet gelistirilmesi planlaniyor. Hocamizi ve proje ekibini tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.

Projenin amacini anlatan Prof. Dr. Arif Taner Özgüney, “Orta ve Uzun Dalga Kizilötesi Bölgesinde Tespit Imkani Azaltilmis Askeri Kamuflaj Yapilarinin Gelistirilmesi isimli projemizde askeriyede görüntüleme sistemlerinden biri olarak kullanilan termal kameralara karsi kamuflaj saglayan askeri personel kiyafeti gelistirmeyi hedefliyoruz. Bu baglamda, düsük emistivite degerine sahip, vücut sicakligini tekstil yüzeyi içerisine absorblayarak personel güvenligi ve konforunun saglanabilecegi, termal kameralar tarafindan tespit imkani azaltilmis askeri ürünler ortaya çikarmayi planliyoruz. Projemiz, TEYDEB 1501 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programi kapsaminda desteklenmeye uygun bulundu. Desteklerinden dolayi Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve üniversite üst yönetimine tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA