Sevdiklerinize Hediye Alirken Bu Uyarilara Dikkat

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Dernegi (TÜKBILDER) Baskani Sülahi Özalp, 14 Subat Sevgililer Günü yaklasirken özellikle internet ortaminda yapilan alisverislerde dikkatli olunmasi gerektigini söyleyerek, mesafeli satis sözlesmesinin öneminin altini çizdi.

Sevdiklerinize Hediye Alirken Bu Uyarilara Dikkat
Dünyanin birçok ülkesinde oldugu gibi Türkiye’de de 14 Subat’in “Sevgililer Günü” olarak kutlandigini aktaran Baskan Özalp, bu özel gün için hediye almak isteyen tüketicilere bazi uyarilarda bulundu.

“Fiyat arastirmasi yapilmali”

Hediye alarak sevgilerini göstermek isteyen tüketicilerin alisveris yapmadan önce mutlaka satin alacaklari ürünler için fiyat ve ürün kalitesi arastirmasi yapmasi gerektigini belirten Baskan Özalp, “Özellikle “Sevgililer Gününe Özel Fiyatlar”’ seklinde ürün tanitimi yapan reklam kampanyalari oluyor. Bu slogan ile satisa sunulan ürünlerin piyasa fiyat arastirmasi yapilmali ve öyle alinmali” dedi.



“Tüketici 14 gün cayma hakki oldugunu unutmamali”

Bilhassa internet üzerinden yapilacak olan alisverislerde güvenli olmayan internet sitelerinin tercih edilmemesi gerektigi konusunda uyarilarda bulunan Özalp, 14 Subat gibi bazi özel günlerde sosyal medya üzerinden satisa sunulan ve güvenli olmayan ürün satislarindan uzak durulmasini önerdi. Internet üzerinden yapilan alisverislerin, mesafeli satis olarak kabul edildigini anlatan Özalp, “Mesafeli satis sözlesmeleri yönetmeligine göre tüketicilerin 14 gün içerisinde herhangi bir ceza ödemeden yapmis oldugu alisveristen cayma hakkinin oldugu bilinmeli. Tüketici cayma hakkini kullanmasi halinde mutlaka yazili bildirimle caydigini karsi tarafa bildirmelidir” diye konustu.



“Fatura, garanti belgesi ve Türkçe kullanma kilavuzu eksiksiz olmali”

Anlamli bir hediyenin ihtiyaçlara cevap verecek nitelikle olmasinin yararli oldugunu dile getiren Özalp, “Dikkat edilmesi gereken baska bir husus ise, hediyenin anlam tasimasi için alinacak hediyenin kullanisli olmasina, ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olmasina dikkat edilmeli. Alinan her türlü ürünün faturasi, garanti gerektiren ürünler için garanti belgesini, Türkçe kullanma kilavuzunu eksiksiz bir sekilde satici ve saglayicidan talep edilmelidir” seklinde uyarida bulundu.
Kaynak: İHA