Saglik Çalisanlarindan Örnek Davranis

Erzurum Il Saglik Müdürlügü personeli, pandemiye ragmen Türk Kizilay’inin Kan Bagisi Kampanyasi’na ilgi gösterdi.

Saglik Çalisanlarindan Örnek Davranis
Türk Kizilayi Erzurum Dogu Anadolu Bölge Kan Merkezi ve Saglik Il Müdürlügü is birliginde baslatilan kan bagisi kampanyasi kapsaminda kan bagis standi kuruldu. Gün boyunca müdürlük çalisanlari gönüllülük esasina dayali olarak kan bagisinda bulundular.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Erzurum Il Saglik Müdürü Dr. Gürsel Bedir, "Öncelikle çalisma arkadaslarima kan bagisina gösterdikleri yogun ilgiden dolayi çok tesekkür ediyorum, Zorlu kis aylarinin yasandigi su günlerde bir can kurtarmak adina kan vererek örnek davranislariyla takdiri hak ettiklerini düsünüyorum" dedi.

Dr. Bedir açiklamasini söyle sürdürdü: "Bilinen bir gerçek olarak, kan vermenin insan vücuduna birçok faydasi bulunmaktadir. Öyle ki Dünya Saglik Örgütü tarafindan yayinlanan rapora göre gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bagisçilarindan bagislanan kan en güvenli kandir. Çok sayida kisi ise kan vermenin sadece karsi taraftaki insana yardim etmek maksadiyla oldugunu düsünür ama öyle degildir. Kan bagisi bir insani yardim olmasinin yani sira kendi sagliginiz için de çok faydalidir."
Kaynak: İHA