PAÜ'nün Iktisatçilari Is Dünyasina Katki Için Kollari Sivadi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) ögretim üyeleri; is dünyasi ve kamu kuruluslari ile is birligi olanaklari, yapilabilecek faaliyetler ve saglayabilecegi destekler konusunda yaptiklari çalismalari Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a anlatti.

PAÜ'nün Iktisatçilari Is Dünyasina Katki Için Kollari Sivadi


PAÜ IIBF Ögretim Üyeleri; Dekan Prof. Dr. M. Ensar Yesilyurt’un öndeliginde is dünyasi ve kamu kesimi kuruluslari ile is birligi olanaklari, yapilabilecek faaliyetler ve saglayabilecegi destekler konusunda gerçeklestirdigi çesitli çalismalar konusunda bir sunum düzenledi.



Toplantida Dr. Ars. Gör. Mehtap Sarikaya, “Iklim Degisikligi Isiginda Isletmelerde Yönetimsel Sürdürülebilirlik”, Prof. Dr. Hakan Aygören ve Doç. Dr. Umut Uyar “Finansal Sürdürülebilirlik ve Muhasebe Finansman Departmanlarinin Yapisal Sorunlari”, Prof. Dr. Oguz Karadeniz “Is Sagligi ve Is Güvenligi ile Tesvikler Konusunda Is Dünyasinin Ihtiyaç Duydugu Uzman Destekleri ve Yapilabilecek Katkilar”, Dr. Ögr. Üyesi M. Ulas Koyuncuoglu “Verimlilik ve Etkinlik Artisi için Similasyon ve Optimizasyon Yöntemleri”, Prof. Dr. Ayse Irmis ve Dr. Ögr. Gör. Hicran Utkun Dinçer Aydin “Nöro Girisim ve Nöro Pazarlamanin Isletmelerde Kullanimi” konularinda sunumlar yaptilar.

Sunumlarin sonunda yapilan çalismalar hakkinda memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bu çalismalarin is dünyasina güzel katkilar saglayabilecegini ve bu gayretlerin arttirilmasini tavsiye etti.

Toplantinin sonunda “Kendi Hesabina Çalisanlarin Sosyal Güvenligi: Kapsam, Finansman ve Edimler Açisindan Sorunlar ve Bir Model Önerisi” baslikli doktora tezi ile Türk Sosyal Bilimler Dernegi Doktora Tezi Kategorisinde Mansiyon Ödülü alan Dr. Ars. Gör. Sezgi Akbas’a, “Refah Rejimlerinin Kadinin Isgücü Arzi Üzerindeki Etkisi: Türkiye Örnegi” baslikli doktora tezi ile Prof. Dr. Cahit Talas’a, Sosyal Politika 2020 Ödülü alan Dr. Ars. Gör. Nursel Durmaz Bodur’a ve “Denizli Tekstil Sektöründe Emek Süreci: Nitel Bir Analiz” baslikli yüksek lisans tezi ile Türk Sosyal Bilimler Dernegi Yüksek Lisans Tezi Kategorisinde Mansiyon Ödülü alan doktora ögrencisi Erdal Kaya’ya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basari belgelerini ve ödüllerini takdim etti.

PAÜ IIBF Dekanliginda gerçeklestirilen toplantiya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basta olmak üzere Rektör Yardimcilari; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. Ibrahim Kisaç, IIBF Dekani Prof. Dr. M. Ensar Yesilyurt ve ögretim üyeleri katildi.

Kaynak: İHA