(ÖZEL) Supin Perkütan Yöntemi Ile 100'Üncü Ameliyat Da Basariyla Sonuçlandi

Eskisehir Sehir Hastanesi’nde Supin Perkütan yöntemiyle yapilan 100’üncü operasyon sonucu sagligina kavusan hasta Kamil Can Çetin, böbrek taslarindan kurtuldu. Ameliyat sonrasi konusan Çetin, “Bu yasima kadar belki 8-9 tane ameliyat oldum. Her seferinde kapali ameliyat yaptilar ve ’Tasi kirdik’ dediler. Idrar yoluyla taslari atacagimi söylediler fakat hiç görmedim” ifadelerini kullandi.

(ÖZEL) Supin Perkütan Yöntemi Ile 100'Üncü Ameliyat Da Basariyla Sonuçlandi
Çocuk yastan itibaren böbrek tasi rahatsizligiyla mücadele veren 23 yasindaki Kamil Can Çetin, tedavi olmak için birçok yere basvurdu. Simdiye kadar 8-9 kez böbrek tasi ameliyati geçiren Çetin, bir türlü derdine derman bulamadi. Çevresindeki insanlarin tavsiyesiyle Eskisehir Sehir Hastanesi Üroloji Poliklinigi’ne gelen Çetin, Doç. Dr. Coskun Kaya ile tedavi sürecine girdi. Tas cinsinin sert olmasindan dolayi lazer ile kirma isleminin yapilamamasindan sonra ameliyata karar verildi.

Böbrek tasi ameliyatlarinda alisilagelmis yüzüstü yatis pozisyonunu tercih etmeyen Dr. Kaya, Supin Perkütan yöntemini tercih etti. Sirtüstü yatan pozisyonda karin yanindan iki delik ile gerçeklestirilen ameliyat sonucu Kamil Can Çetin, bir türlü düsüremedigi böbrek taslarini siringa içerisinde eline aldi. Kamil Can Çetin’in derdine derman bulmasi, Doç. Dr. Coskun Kaya ve ekibinin de Supin Perkütan yöntemiyle yaptiklari 100’üncü operasyonun basarili sonuçlanmasi adeta çifte bayram havasi olusturdu.

“Supin Perkütan yöntemini kullandik”

Hastaya yapilan ameliyat hakkinda konusan Üroloji Uzmani Doç. Dr. Coskun Kaya, Supin Perkütan yönteminin olumsuz durumlara karsi müdahaleyi kolaylastirdigini belirtti.

Eskisehir ve çevresindeki kamu hastanelerinde Supin Perkütan yöntemini sadece kendilerinin uyguladigini belirten Kaya, bu yöntemi kullandiklari 100’üncü ameliyatlarinin basariyla sonuçlandigini belirterek, “Hastamizin çocukluk döneminden beri devam eden bir böbrek tasi hikâyesi var. Vücudundaki bu taslarin her geçen gün büyüdügü takibimiz altindaydi. Yapilan degerlendirmelerde, normal idrar yolundan girip yaptigimiz kapali böbrek tasi ameliyati hastamiz için uygun olmadi. Tasin çok sert olmasindan dolayi lazer yöntemiyle de kirilmasi mümkün olmadi. Biz de farkli bir tedavi yöntemi uygulamaya karar verdik. Daha önceki yaptigimiz ameliyatlarda hasta yüz üstü yatiyordu. O pozisyondayken hastanin akcigerlerinde yasanan bir sikintiya müdahale etme sansimiz çok az oluyordu. Eskisehir ve çevresinde kamu hastanelerinde sadece bizim yaptigimiz ‘Supin Perkütan’ yöntemini kullandik. Hasta ameliyat esnasinda sirt üstü yatiyor ve daha konforlu oluyor. Sirt üstü yatmasindan dolayi da hem yandan hem penisten hem de hastanin idrar yolundan girip müdahale etme sansimiz oluyor. Son 1 yildir bu ameliyati yapiyoruz. Bu hastamizda 100’üncü operasyonumuzu yaptik. Bizim için de böyle bir anlami var. Hem hastamiz sifasina kavustu, hem de biz 100’üncü operasyonun mutlulugunu yasiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Her seferinde kapali ameliyat yaptilar ve tasi kirdik dediler”

Daha önce defalarca biçak altina yatan Kamil Can Çetin, yillar sonra sagligina kavustugu için mutlulugunu dile getirdi. Siringayla elinde tuttugu taslara bakarak memnuniyetini dile getiren Çetin, su ifadeleri kullandi:

“23 yasindayim, 14 yasindan beri her sene veya 2 senede bir böbrek tasi sikâyetiyle hastanelere gidiyordum. Tip fakültesinde ve diger hastanelerde çok ameliyat geçirdim. Bu yasima kadar belki 8-9 tane ameliyat oldum. Her seferinde kapali ameliyat yaptilar ve ’Tasi kirdik’ dediler. Idrar yoluyla taslari atacagimi söylediler fakat hiç görmedim. Çevremden Coskun hocayi duydum. Buraya gelmemi tavsiye ettiler. Karnimin yan tarafindan 2 delik açarak bütün taslari temizledi. Taslari elimize aldik çok sükür. Suan kendimi çok iyi hissediyorum. Bugün ya da yarin taburcu olacagim. Çok rahatim, ayaklandim. Önceden çok agrim oluyordu. Allah razi olsun, Coskun Hoca sayesinde sagligima kavustugumu düsünüyorum.”
Kaynak: İHA