Gümüshane'de Karla Kapli Köy Yollari Açiliyor

Gümüshane’de önceki gece gerçeklesen kar yagisinin ardindan dün il genelinde kapanan 128 köy yolu Il Özel Idaresi ekiplerinin yaptiklari çalismalarla 38’e düsürüldü.

Gümüshane'de Karla Kapli Köy Yollari Açiliyor
Özellikle Merkez, Kelkit, Siran ve Köse ilçesinde etkili olan yagisin ardindan yüksek kesimlerdeki yeni kar kalinligi 25 santimetreyi asarken ekipler gece yarisina kadar çalisarak tasimali egitim yapilan köy yollari basta olmak üzere çok sayida köy yolunu ulasima açti.

Köse ilçesinde etkili olan tipinin açilan yollari yeniden kapatmasina karsin ekipler hummali bir çalisma gerçeklestirerek vatandaslarin sorunsuz sekilde köylerine, çocuklarin da okullarina ulasmasini sagladi.

Bugün itibariyle Merkeze bagli 22 köy yolu, Kelkit ilçesine bagli 4 köy yolu, Köse ilçesine bagli 5 köy yolu, Kürtün ilçesine bagli 3 köy yolu ve Siran ilçesine bagli 4 köy yolu olmak üzere il genelinde toplam 38 köy yolu ulasima kapali. Erken saatlerden itibaren yeniden çalismaya baslayan Il Özel Idaresine bagli ekipler 25 araç ve 54 personelle diyaliz hastalari, cenaze olan köyler, acil durum olan köyler ve tasimali egitim yapilan köylere öncelik vererek karla mücadele çalismasi gerçeklestiriyor.
Kaynak: İHA