Gözü Dönen Hasta Yakinlari 5 Hastane Personelini Feci Sekilde Darp Etti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde trafik kazasi sonrasinda yaralanan yakinlarini hastaneye getiren 3 sahis, kendileriyle ilgilenilmedigini iddia ederek 5 hastane çalisanini feci sekilde darp etti.

Gözü Dönen Hasta Yakinlari 5 Hastane Personelini Feci Sekilde Darp Etti
Olay, 8 Subat Sali günü gece saat 23.40 civarinda Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Fatih Devlet Hastanesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, K.K., B.K. ve ismi ögrenilemeyen bir kisi olmak üzere 3 sahis, gece saatlerinde trafik kazasinda yaralanan bir yakinlarini hastaneye getirdi. Acil servis görevlileri tarafindan ilk müdahalesi yapilan yarali kadin, tetkiklerin neticesinin beklenmesi için müsahede alaninda bekletildi. Bu sirada görevli doktor ve hemsireler, durumu agir olarak hastaneye getirilen baska bir hastaya müdahale edebilmek için müsahede odasindan ayrildi. Kendi hastalariyla ilgilenilmedigini düsünen K.K. ve B.K. isimli sahislar, hastane personeline tepki gösterdi. Hastane personelinin durumu açiklamasina ragmen öfkeleri dinmeyen 2 sahis, tartistiklari personele saldirmaya basladi.

Tekme ve yumruklarin havada uçustugu saldirida hemsire Ihsan Yesil, hemsire Yusuf Ökçün, hemsire Cansel Günay, sekreter Efkan Çiftçi ve güvenlik Atilla Özgür feci sekilde darp edildi. Bu sirada müsahede içinde tedavi olan hastalar da büyük korku yasadi.

2 sahis gözaltina alindi

Olay sirasinda beyaz kod verilmesinin ardindan hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede hastaneye gelen polis ekipleri, 2 saldirgani yakalayarak etkisiz hale getirdi. Gözaltina alinan sahislar, ifadeleri alinmak üzere polis merkezine götürüldü. Saldiriya ugrayan hastane personeli ise darp raporu alarak saldirgan sahislardan sikayetçi oldu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.

"Araya girince bizi de darp etmeye basladilar"

Yasadigi dehset anlarini anlatan evli ve bir çocuk babasi hemsire Ihsan Yesil, "Trafik kazasiyla gelen 23 yasindaki bir kadin hastanin prosedür geregi kanlarini aldik, laboratuvar tahlillerini yaptik, sonucuna göre hastamizdan tomografi istenecekti. Laboratuvar tahlillerinin çiktigi esnada kirmizi alanimiza agir bir hasta geldi. Bununla birlikte sorumlu uzman doktorumuz hastaya müdahale etmek için oraya geçtikten sonra laboratuvar sonuçlarina bakacak doktorumuz müsait olmadigi için hasta yakinlarinin sesleri yükseldi. ‘Bizim hastamiza neden bakilamiyor?’ dediler. Biz de ‘Su anda sorumlu uzmanimiz baska bir hastaya müdahale ediyor, müdahaleden sonra gelip kan sonuçlariniza bakacak’ dedik. Tedavi ret almak istediklerini söylediler. Biz de tedavi ret almak isteyenin yakinlik derecesini sorduk. Nisanlisi oldugunu söyledi.

‘Nisanlisinin tedavi ret alabilmek için bir hakki yoktur, ama annesi, babasi, birinci derece yakinlari geldikten sonra tedavi ret alinabilir’ dedik. Ardindan bizi videoya kaydetmeye basladilar. Biz de video çekiminin yasak oldugunu söyledik. Sonra üzerimize yürümeye basladilar. Ilk olarak bizim hemsire arkadaslarimizdan birisini darp etmeye basladilar. Ardindan biz araya girince bizi de darp etmeye basladilar” dedi.



“Bunu atlatmamiz biraz uzun sürecektir

Darptan sonra kendisi de dahil 5 görevlinin çesitli yerlerinde kanamalar meydana geldigini anlatan Yesil, “Tomografi çektirdik, bir arkadasimizin boyun tarafinda ufak bir kirik çikti. Biz de darp raporu aldik, hepimizin bas agrisi, mide bulantisi, mide agrisi gibi sikayetlerin baslamasi üzerine 24 saat doktor gözetiminde kaldik. Olaydan sonra hemen güvenlik güçleri geldi, hasta yakinlarini karakola götürdüler, beyaz kod verdik. Hemen ardindan da bizim yanimiza gelen ve bize destek olan bashekim bey, bashekim yardimcilari, saglik ve bakim hizmetleri müdürümüze de bize desteklerinden dolayi tesekkür ederiz. Olayin psikolojisini üzerimizden atmis degiliz. Hastalara artik yaklasirken daha temkinli yaklasmaya çalisiyoruz. Bizim bunu atlatmamiz biraz uzun sürecektir” diye konustu.



“Bir kadin olarak çok zor anlar yasadik”

Bir anda kavganin ortasinda kaldiklarini aktaran hemsire Cansel Günay ise “Öncelikle erkek hemsire arkadasimiza vurmaya basladilar. Sonrasi zaten çok karisikti, arada kaldik. Bir kadin olarak çok zor anlar yasadik. Baska kadin arkadaslar da vardi, hepimiz birbirimizi sarilip kenara çekmeye çalistik, birbirimizi kurtarmaya çalistik. Gerçekten çok kötüydü. Bir daha olmamasini diliyoruz. Itis kakis arasinda kaldim, kollarimda ve boynumda kizarikliklar oldu. Darp raporu aldim. Hastalarimizdan ve hasta yakinlarimizdan bize daha saygili olmalarini rica ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Kocaeli Il Saglik Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Ilyas Sari, fedakarca çalisan saglik çalisanlarina yapilan saldiriyi kinarken, saldirgan sahislar ile ilgili yasal islemlerin baslatildigini duyurdu. Pehlevan ve Sari, darp edilen görevlilere de geçmis olsun dileklerinde bulundu.

Saldiri ani güvenlik kamerasinda

Öte yandan saldirgan sahislarin hastane personelini darp ettigi anlar hastanenin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, sahislarin görevlilere tekme ve yumruklarla saldirdiklari, diger personelin ve hasta yakinlarinin kavgayi ayirmaya çalistigi ancak gözü dönmüs saldirganlarin öfkelerinin bir türlü dinmedigi görülüyor.
Kaynak: İHA