Esine Bakkal Çiragiyla Gönderdigi 'Soguk Su' Bosanma Nedeni Sayildi

Istanbul’da yasayan 26 yillik evli çift, yillarca süren anlasmazliklar yüzünden bosanmaya karar vererek mahkemenin kapisini çaldi. Bu süreçte koca, bakkal çiragiyla karisina soguk su gönderdi. ‘Üstüne bir bardak su iç’ anlamina gelen bu eylemi ‘kadinlik gururunu rencide edici’ olarak niteleyen mahkeme, emsal bir karara imza atti. Kocanin agir kusurlu oldugunu kaydederek, 55 bin lira maddi ve manevi tazminata mahkum etti.

Esine Bakkal Çiragiyla Gönderdigi 'Soguk Su' Bosanma Nedeni Sayildi


Istanbul’da yasayan 26 yillik evli H.A.(53) karisi N.A.(51) ile karsilikli bosanmaya karar verdi. Bir çocuklari bulunan çift, 2019 yilinda avukatlari araciligiyla Anadolu Aile Mahkemesi’ne basvurarak bosanma davasi açti.

‘Evliligimiz boyunca psikolojik ve duygusal siddet uyguladi’

Mahkemeye dava dilekçesi sunan H.A., karisinin asiri kiskanç oldugunu, uzun yillardir aralarinda duygu ve düsünce birliginin saglanamadigini öne sürdü. Esi N.A. ise, asiri kiskançlik gösterdigi yönündeki iddialarin aksine kocasinin sadakatsiz davranislarina ragmen çocugu için katlandigini, esinin kendisine ve çocuguna karsi ilgisiz, sevgisiz davrandigini, evlilikleri boyunca kendisine psikolojik, duygusal ve ekonomik siddet uyguladigini belirtti.



Koca, agir kusurlu bulundu

Davaya bakan Anadolu Aile Mahkemesi dosyayi karara bagladi. Kararda, çiftin sik sik tartistiklari, kocanin karisina ve çocuguna karsi ilgisiz ve soguk davrandigi, evi terk ederek esinin geçimi ile ilgilenmedigi, müsterek eve ait abonelikler ile esine verdigi kredi kartini iptal ettigi ve H.A.’nin karisi N.A.’ya bakkal çiragiyla soguk su gönderdigi kaydedildi. Taraflar arasinda yasanan bu olaylarda adamin agir kusurlu oldugunu vurgulayan mahkeme, evlilik birliginin temelinden sarsildigi gerekçesiyle taraflarin bosanmasina karar verdi.

‘Kadinlik gururunu rencide etti’

Bosanmaya neden olan olaylar yüzünden kadinin kisilik haklarinin zarar gördügünü, adamin esine bakkal çiragiyla soguk su göndererek kadinlik gururunu rencide ettigini aktaran mahkeme, kocanin 55 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti.

‘Emsal karar niteliginde’

Mahkemenin kararini degerlendiren avukat Veysel Kesat, “Aile Mahkemesi, kadin lehine manevi tazminat davasina hükmetmistir. Bizler avukat olarak bosanma davalarinda taraflara bosanma asamasinda herhangi bir sekilde kisilerin kisilik haklarina yönelik veya rencide edici bir fiilde bulunmamalarini, özellikle çocuklarinin bu süreçten yogun bir sekilde etkilenebileceklerini, bu süreci saygi çerçevesi içinde geçirmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz. Aile Mahkemesi’nin verdigi bu karar da emsal bir karar niteligindedir. Erkegin gerçeklestirmis oldugu bu fiilin esine karsi onur kirici, rencide edici hareket oldugu kabul edilmis, bundan dolayi da manevi tazminata hükmederek davayi karara baglamistir” dedi.

Kaynak: İHA