Erzincan'da 142 Köy Yolu Kar Ve Tipiden Ulasima Kapandi

Erzincan’da etkili olan kar ve tipi dolayisiyla 142 köy yolu ulasima kapandi.

Erzincan'da 142 Köy Yolu Kar Ve Tipiden Ulasima Kapandi
Kar ve tipiden Çayirli’da 30, Kemah’ta 5, Otlukbeli’de 4, Refahiye’de 50, Tercan’da 50, Üzümlü’de 3 olmak üzere toplam 142 köy yolu ulasima kapandi.

Il Özel Idaresi 8 greyder, 2 dozer, 10 kepçe, 3 biçakli kamyon, 8 ekiple kapanan köy yollarinin yeniden ulasima açilmasi için çalismalari sürdürüyor.

“Çig tehlikesine dikkat”

Meteorolojiden çig tehlikesine karsi uyarida bulunuldu. Yapilan uyarida, “Geçtigimiz hafta ülkemizde gerçeklesen kar yagislari özellikle daglik kesimlerde yüksek kar örtüsü olusmasina sebep olmustur. Önümüzdeki günlerde hava sicakliklarinin yurt genelinde 3 ila 5 derece artmasi beklenmektedir.

Bu sebeplerden dolayi, yapilan son degerlendirmelere göre; Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Daglari), Iç Anadolu’nun güneyinde ve dogusunda (Konya, Karaman ve Nigde’nin Toros Daglari kesimi ile Kayseri ve Sivas’in yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan egimli yerlerde, önümüzdeki bir haftalik periyotta çig tehlikesi bulunmaktadir.

Yetkililerin, vatandaslarimizin dikkatli ve tedbirli olmasi, Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün yayinlayacagi rapor ve meteorolojik uyarilari takip etmeleri önem arz etmektedir.” denildi.
Kaynak: İHA