Diz Boyu Karda Yaban Hayvanlari Için Sirtinda Yonca Balyasi Tasidi

Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yogun kar yagisi sonrasi yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarina yem birakildi. Yemleme çalismalarina katilan DKMP personelinin diz boyu karin içerisinde sirtinda yonca balyasi tasimasi soguk havalarda yürekleri isitti.

Diz Boyu Karda Yaban Hayvanlari Için Sirtinda Yonca Balyasi Tasidi
Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yogun kar yagisi sonrasi soguk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlari için Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü harekete geçti. Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi’nin de destek verdigi yemleme çalismasinda Sumbas ilçesi Esenli mevkiinde yasayan yaban hayvanlarina 200 kilo bugday, 200 kilo misir ile 270 kilo yonca olmak üzere toplamda 670 kilogram kuru yem birakildi. Yemleme çalismalarina katilan DKMP personelinin diz boyu kar içerisinde yaban hayvanlari için sirtinda yonca balyasi tasimasi soguk havalarda yürekleri isitti.

Ekipler, sürdürülebilir yaban hayatinin devami için olumsuz hava kosullarinda yaban hayvanlarinin besin bulmasina yardimci olmak amaciyla yemleme çalismalarina devam edilecegini bildirdi.
Kaynak: İHA