Cumhurbaskani Erdogan'in Müjdeyle Duyurdugu Muhtesem Projede Sona Yaklasildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla, Mimar Sinan’in ustalik eserim dedigi Selimiye Camii’nin çevresinde bulunan meydanda gerçeklestirilen düzenleme projesinde sona yaklasildi. Selimiye’nin gölgesindeki meydan, Ramazan Bayrami’nda hizmete açilacak.

Cumhurbaskani Erdogan'in Müjdeyle Duyurdugu Muhtesem Projede Sona Yaklasildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla çalismalari hizlandirilan Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarim ve Peyzaj Projesi’nde sona yaklasildi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen çalismalarda, caminin görüntüsünü bozan alanlar kaldirildi. Cami silüetinin daha görünür hale getirildigi çalismalarda, peyzaj çalismalari da hiz kazandi. 25 Bin metrekarelik yesil alanin olusturulacagi meydanda, önümüzdeki haftalarda agaçlandirma çalismalari da yapilacak.

Tarihi kalintilar arkeopark olarak sergilenecek

Meydanda gerçeklestirilen temel kazilarinda ortaya çikan Yemis Kapani Hani, Gazi Ilkokulu temel kalintilari, Roma dönemi mezari ve su kuyulari ahsap ve cam konstrüksiyonlarla çevrelenerek arkeopark olarak sergilenecek. Projenin ilk etabinin Nisan ayinda ikinci etabinin da Mayis ayinda tamamlanip Ramazan Bayrami’nda Edirnelilerin hizmetine açilacagi ögrenildi.

"Daha önce çok kötü durumdaydi, simdi harika görünüyor"

Edirneli vatandaslardan Engin Sit, "Daha önce burasi çok kötü durumdaydi. Yapilan çalismalarda görüyoruz ki, Osmanli’ya baskentlik yapmis Edirne’ye ve Selimiye Camii’nin mimarisi Mimar Sinan’a yakisir bir hale getiriliyor. Harika görünüyor. Bittiginde daha da güzel olacak" dedi.



"Gelen turist sayisi artacak"

Edirneli tava ciger isletmecilerinden Bahri Dinar da, çalismalarin çok hizli ilerledigini belirterek, "Çalismalar tamamlandiginda çok muhtesem bir eserle karsilasacagiz. Dünyanin ve Türkiye’nin her tarafindan çok daha fazla turist Edirne’ye gelmeye baslayacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA