Baskan Gökhan Yüksel, Hizir Orucunu Vatandasla Birlikte Açti

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Cemevi Vakfi’nda vatandaslar ile bir araya gelerek Hizir Orucunu birlikte açti.

Baskan Gökhan Yüksel, Hizir Orucunu Vatandasla Birlikte Açti


Yardimlasmaya ve sosyal dayanismaya her zamankinden daha çok önem verilen Hizir Orucunun 3. günü münasebetiyle Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Cemevi Vakfi’nda vatandaslar ile bir araya geldi. Baskan Yüksel Hizir Orucunu vatandasla birlikte açti. Kartallilarin yogun ilgi gösterdigi Baskan Yüksel, cemevinde oruçlarini açan vatandaslarla sohbet etti.

Okunan dualarla birlikte oruçlarini açan cemevindeki vatandaslara hizir lokmasi dagitildi. Kartal Cemevi Vakfi Dedesi Celal Özer, "Hizir orucunun anlami yoksula, yetime ve fakire lokma vermektir. Bizler hiziri aramak yerine, her maddi ve manevi durumu iyi olan ailelerin imkani olmayan insanlara hizir gibi yetismesi lazim, onlarin ihtiyaçlarini gidermesi lazim. Fakir ve fukaranin sofrasina bir dilim ekmek olabilirsek gönül gözümüz de dünya gözümüz de açik olur. Bu sekilde inanip yasayan insanlarin hak ile hak olmasi iki cihanin da güzelligi ve onun üzerinde var olmasini Yüce Allah bütün ayetlerinde beyan ediyor. Allah bütün insanlarin sevinçlerini, mutlulugunu ve huzurunu daim etsin. Allah nice Hizir’larda bulusmayi bizlere nasip etsin" dedi.



Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "Bugün Hizir Orucu’nun 3. günü. Kartal Cemevindeyiz. Zorda olan insanlarin imdadina yetisen iyilikler çogalsin istiyoruz. Insanlarin ihtiyaçlarini karsilayacak bütün iyilikler onlari bulsun istiyoruz. Bu anlamda tutulan bütün oruçlarin hak katinda kabul olmasini diliyorum. Kartalli komsularimiz hem ibadetlerini yapiyorlar hem de oruçlarini açiyorlar. Ben tutulan oruçlarin iyilige, güzellige ve insanlarin yüzünü güldürecek güzelliklere vesile olmasini temenni ediyorum. Kartal Cemevi bu anlamda ibadeti, egitimi ve oruç açma zamanlarinda verdigi hizmetler ile elinden gelen gayreti yapiyor. Biz de yanlarinda olmaya çalisiyoruz ve bugün de komsularimizla bulusmaya geldik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA