2021 Yilinda Nüfusu En Fazla Artan Ilçe Yakutiye

Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) geçtigimiz hafta açikladigi 2021 yili istatistiklerinde 2021 yilinda Erzurum genelinde nüfusu en fazla artan ilçe Yakutiye oldu.

2021 Yilinda Nüfusu En Fazla Artan Ilçe Yakutiye
Erzurum’un en büyük ilçesi konumunda olan ve zirvedeki yerini koruyan Yakutiye’nin 181 bin 150 olan nüfusu 2021 yili sonu itibariyle 187 Bin 249 kisi olarak kayitlara geçti.

Baskan Uçar; “Erzurum’un cazibe merkezi olmaya devam edecegiz.”

2021 yilinda Erzurum’un en fazla nüfus artisinin Yakutiye ilçesinde yasandiginin mutluluk verici olduguna vurgu yapan Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, TÜIK verilerine göre 2021 yili nüfus artis oranlarinda Erzurum genelinde nüfusunu binde 33.1 oraninda artirarak en fazla nüfus artisinin yasandigi ilçe olduguna dikkat çekerek sunlari söyledi:

“Yakutiyemiz hem tarih hem de bir kültür hazinesi olarak, önemli bir konuma sahip bulunmaktadir. Saltuklu’ya baskentlik yapmis Erzurum’un kadim bir ilçesi olan Yakutiyemize hizmet için gece gündüz demeden çalismaya devam edecek, tarihi, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda adindan söz ettiren hizmetleri yürütmeye gayret edecegiz. Ilçemizi tercih eden hemsehrilerimize tesekkür ediyoruz. Erzurum’un cazibe merkezi olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA