Yazili Basin, Nostalji Olmamak Için Sanal Medyaya Direniyor

Mardin’de, yerel gazeteler, sanal medyadan nasibini alarak olumsuz etkilendi. Yerel gazete sahipleri, baskili gazetenin kokusunun çok farkli oldugunu ifade etti.

Yazili Basin, Nostalji Olmamak Için Sanal Medyaya Direniyor
Geçmiste yazili basini okuma kültürü yayginken, günümüzde gazetenin kokusuna özlem duyulacak bir hal aldi.

Pandemi sürecinin baslamasi ile birlikte basin alaninda çok ciddi sikintilarla karsi karsiya kaldiklarini aktaran Mardin Life Gazetesi Yazi Isleri Müdürü Kadir Üründü, “Girdi maliyetleri artti. Bizler, dogrusu zamana karsi biraz da yelken açmis durumdayiz. Nerede duracagimiz belli degil, nerede kalacagimiz belli degil” dedi.

Üründü, “Reklam sikintisi zaten hat safhada. Reklam kültürü bir türlü olusamadi sehrimizde. Bunun sikintisini da çekiyoruz. Diger taraftan bakildiginda personel girdileri, asgari ücretler, sigorta girdileri artti. Bu anlamda basin özellikle baskili gazete için bir nostaljidir. Gazetenin tadi, kokusu çok farkli olur. Bir sanal medya, sanal alem aldi basini gidiyor. Ama gazetelerin korunmasi, gelecek nesillere aktarilmasi bir kültür olarak seçilmeli ve içinde devlet desteginin olmasi gerekiyor. Dogrusu gazetenin yerini hiçbir sey tutamaz” diye konustu.

Kaynak: İHA