Alevlerden Kurtulmaya Çalisan Genç Kiz Üçüncü Kattan Atladi

Kastamonu’da 3 katli bir binada sobadaki kivilcimlarin siçramasi neticesinde yangin çikti. Alevlerden kurtulmak için 3’üncü kattan atlayan geç kiz yaralandi.

Alevlerden Kurtulmaya Çalisan Genç Kiz Üçüncü Kattan Atladi
Olay, Kastamonu Honsalar Mahallesi Yakamercani Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan apartmanin 3’ncü katindaki evde sobadan siçrayan kivilcimlar sebebiyle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangin evi sardi. Yangini fark eden devriye halindeki bekçinin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayida ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Alevlerden kurtulmak için 3’üncü kattan atladi

Yangin sirasinda evde bulunan Afganistan uyruklu Farnos Yakubi isimli genç kiz, alevlerden kurtulmak için cami kirarak yardim isterken, kardesi Suhrap Yakubi pencereden atladi. 3’üncü kattan atlayan Suhrap Yakubi, yaralandi. Olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapilan geç kiz, hastaneye kaldirildi. Alevler arasinda mahsur kalan ve yardim isteyen Farnos Yakubi’nin yardimina ise o sirada spor salonunda antrenman yapan gençler yetisti.

Pencereden sarkan genç kizi tirmanarak kurtardi

Jalaleddün Sorkhabi adli Afgan uyruklu genç, parmakliklara tirmanarak pencereden sarkan Farnos Yakubi’yi arkadaslarinin da yardimiyla kurtararak saglik ekiplerine teslim etti. Pencereden sarkan kizi tirmanarak kurtardigini söyleyen Jalaleddün Sorkhabi, “Camdan sarkan birisini gördük. Korkudan pencerenin camini kirmis yardim istiyordu. Ben disaridan dogru cama tirmandim. Camdan sarkan kiza yardimci oldum, elimle tutup inmesini sagladim. Camdan inerken düstü ama Allah’tan bir sey olmadi. Sonra ambulans geldi ve tedavi olmak üzere hastaneye gitti” dedi.

Yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kisa sürede kontrol altina alinarak söndürüldü. Yanginla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA