Yeni Teknokent'in Kurucu Ortaklari Bir Araya Geldi

Eski Toyota Dis Hastanesi’nin ve çevresindeki bölgenin SUBÜ Teknoloji Gelistirme Bölgesi olarak ilan edilmesinin ardindan yeni Teknokent’in kurulumu için sürecin degerlendirildigi kurucu ortaklar toplantisi gerçeklestirildi.

Yeni Teknokent'in Kurucu Ortaklari Bir Araya Geldi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Eski Toyota Dis Hastanesi ve çevresinin Resmi Gazete’de ‘SUBÜ Teknoloji Gelistirme Bölgesi’ olarak ilan edilmesinin ardindan Teknokent kurulum çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede yeni Teknokent’in kurucu ortaklarini bir araya getiren bir toplanti gerçeklestirildi.

Üniversite lokalinde düzenlenen toplantiya Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Dogu Marmara Kalkinma Ajansi (MARKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakan Yardimcisi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Teknoloji Transfer Ofisi çalisanlari ve akademisyenler katildi.

Toplantida Teknokent’in ve ilgili sirketin kurulus ve faaliyete baslama sürecine iliskin detaylar görüsüldü.

Uzun gayretlerin sonucunda birçok süreci astiklarini ve artik sirketi kurup fiziki ortami hazirlayarak Teknokent’in hizmet sunmaya baslayacagini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Yakin zamanda bina tesrifatimiz baslayacak ve Ar-Ge sirketleri davet edilecek. Firmalar için vergi, sigorta ve proje destekleri dâhil birçok avantajin sunuldugu bir ekosistem söz konusu olacak. Teknokentimiz konumu itibariyle oldukça elverisli bir alanda bulunuyor. 1. OSB’ye yakinligi, lojistik imkânlari ve üniversitemizin uygulanabilir Ar-Ge odakli yaklasimiyla ciddi ürünlerin ortaya çikarilacagi ve patentlerin alinacagi bir yer olacagini düsünüyoruz. Bugün kurucu ortaklarimizla bir araya geldik. Kendileri ellerini tasin altina koydular. Bugüne kadar sagladiklari katkilar ve bundan sonraki süreçte gösterecekleri gayretler için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Bölgenin temiz ve getirisi yüksek sanayi kuruluslariyla Türkiye ekonomisine katkisini her geçen gün artirdigini belirten MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoglu, “Ayrica üniversitelerimizin etkin çalismalariyla birçok proje hayata geçiriliyor. Bizler de projelere destek oluyor ve takibini sagliyoruz. SUBÜ’nün yeni Teknokent’i, üniversitenin uygulamaya dayanan yapisi ve çikti odakli misyonuyla önemli girisimlerin adresi olacaktir. Burada kurucu ortak olarak yer almanin mutlulugunu yasiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA