Duyan Kostu, Film Izler Gibi Izlediler

Sivas’ta intihar girisimini Vali Yardimcisi Sakir Öner Öztürk önledi. Intihar girisiminde bulunan sahsin farkli illerde birçok kez intihar girisiminde bulundugu ve “Kadrolu Intiharci” olarak tanindigi ögrenildi.

Duyan Kostu, Film Izler Gibi Izlediler
Sivas’ta sara hastasi oldugunu belirten Ibrahim A. (42) isimli simitçi, girdigi bunalim sonucu simit tezgahiyla birlikte Sivas Valiliginin karsisinda bulunun bir is merkezinin çatisina çikti. Sahsi çatida gören vatandaslar durumu polise bildirdi. Olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri her ihtimale karsi zeminde atlama yatagi açti.

Sivas Valisi Yilmaz Simsek’in bir toplantidan dolayi ek hizmet binasinda bulundugu sirada gerçeklesen olaya, Simsek’in talimatiyla Sivas Vali Yardimcisi Sakir Öner Öztürk müdahale etti. Polis memurlariyla birlikte çatiya çikan Öztürk, Ibrahim A.’yi ikna etmeye çalisti. Bu sirada çatidan sarkan Ibrahim A., izleyenlerin yüreklerini agzina getirdi. Duyan olay yerine kosunca bir anda meydanda onlarca kisi birikti. Vatandaslar yasananlari adeta film izler gibi izledi. Öztürk’ün ikna çabasi sonuç verdi ve sahis asagiya indirildi.

Ibrahim A., sara hastasi oldugunu, parasal problemleri oldugu için bulanima girdigini belirterek, kendisine yardimci olan Öztürk’e tesekkür etti. Valilik binasina götürülen Ibrahim A.’nin Türkiye’nin farkli illerinde birçok kez intihar girisiminde bulundugu ve “Kadrolu Intiharci” ismiyle nam yaptigi anlasildi.
Kaynak: İHA